Η ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Τάρτα Μήλου

Δημοσίευση 13 Δεκεμβρίου 2010, 11:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τάρτα Μήλου
Facebook Twitter Whatsapp

Τάρτα Μήλου

Για τη ζύμη
200 γρ. αλεύρι
100 γρ. μαργαρίνη
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1-2 κουταλιές σούπας κρύο νερό
και φυσικά ένα ταψάκι τάρτας μεσαίου μεγέθους, μια λεκανίτσα, έναν πλάστη, καμιά λαδόκολλα αν σας βρίσκεται και ένα πινέλο.

Ανακατεύουμαι όλα τα υλικά μαζί να γίνει ζύμη μαλακή. Την αφήνουμε για μισή ώρα σκεπασμένη μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση. Όταν είναι έτοιμη την ανόιγουμε σε φύλλο και την βάζουμε σε λαδωμένο ταψί κα καλύπτεται και το πλαινό του ταψιού για να κρατάει τη γέμιση και τρυπάμε με το πυρόυνι τον πάτο του φύλλου. Φυλάξετε λίγη ζύμη για μετά!!

Τι χρειαζόμαστε για τη γέμιση:

3 μήλα
50 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
και ένα αυγό χτυπημένο

Κόβουμε τα μήλα σε πολύ μικρά κομματάκια και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα μας. Αυτό ήταν τελειώσατε με τη γέμιση. Πετάξτε την μέσα στη βάση της τάρτας.

Αφού τοποθετήσετε τα μηλαράκια σας όμορφα, αλείψτε με το χτυπημένο αυγό γυρω γύρω το ζυμάρι σας.

Θυμάστε εκείνο το ζυμαράκι που περίσσεψε; Το χρειαζόμαστε! Ανοίξτε το σε λεπτό φύλλο πάνω στη λαδόκολλα και χωρίστε το σε λωρίδες με ένα μαχαιράκι.

Και τώρα αρχίζει το πλέξιμο. Μη φοβάστε δε πονάει, στην αρχή είναι λίγο δύσκολα, αλλά αν ξεκινήσετε να τοποθετείτε τις λωρίδες από τη μέση θα τα καταφέρετε εύκολα.

Όταν πλέξετε τις λωρίδες, πατήστε τις άκρες τους απαλά στην περίμετρο της τάρτας για να κολλήσουν καλύτερα.

Μετά ακολουθεί η επάλειψη με το αυγό για να μας γυαλίσει αλλά και για να κολλήσουν καλύτερα οι λωρίδες μας…

Νομίζω πως είστε έτοιμοι για φούρνισμα.
10-15 λεπτάκια στους 200 βαθμούς είναι καλά, όμως εξαρτάται πάντοτε από το φούρνο.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις