Η ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Ντάκος με πέστο κάππαρης, ντομάτα και φέτα

Δημοσίευση 4 Ιανουαρίου 2011, 10:08 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ντάκος με πέστο κάππαρης, ντομάτα και φέτα
Facebook Twitter Whatsapp

Ντάκος με πέστο κάππαρης, ντομάτα και φέτα



Υλικά (για 2 ντάκους):

150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
2 μεγάλες κριθαροκουλούρες

Για το πέστο κάππαρης:

τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη με τα δάχτυλα
70 ml ελαιόλαδο
1 μέτρια ώριμη ντομάτα, σε μέτρια κομμάτια
2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουτ. σούπας ηλιόσποροι ανάλατοι (καθαρισμένοι) ή καρύδια χοντροκομμένα ή κουκουνάρια

Εκτέλεση:

Πέστο: Χτυπάμε στο μπλέντερ το δυόσμο, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο, μέχρι να πολτοποιηθούν καλά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε περισσότερο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την ντομάτα, την κάππαρη, πιπέρι και τους ηλιόσπορους (ή τα καρύδια ή τα κουκουνάρια) και τα δουλεύουμε με διακοπτόμενη λειτουργία, ώστε οι ντομάτες να ψιλοκοπούν, αλλά να μην πολτοποιηθούν εντελώς.

Βρέχουμε πολύ ελαφρά τους ντάκους, μοιράζουμε πάνω τους το πέστο και τη φέτα και σερβίρουμε αμέσως. Αν θέλουμε, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο επιπλέον.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr