Η ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Σαλάτα του Σεφ

Δημοσίευση 7 Ιανουαρίου 2011, 10:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σαλάτα του Σεφ
Facebook Twitter Whatsapp

Σαλάτα του Σεφ

Υλικά

* 1 μαρούλι
* 1 μέτρια ντομάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε φέτες
* 1 αγγουράκι, σε λεπτές φέτες
* ½ φλιτζάνι τυρί γραβιέρα, σε κυβάκια
* ½ φλιτζάνι τυρί μίλνερ (milner) , gouda, edam ή cheddar σε κυβάκια
* ½ φλιτζάνι γαλοπούλα βραστή ή ζαμπόν, μπέικον, σε κυβάκια
* 2 αυγά βραστά, κομμένα στα τέσσερα
* ½ φλιτζάνι προσιούτο, σε κυβάκια (προαιρετικό)
* πιπέρι
* αλάτι
* 1 κουταλιά ελαιόλαδο
* 1 μπουκαλάκι ντρέσσιγκ thousand islands ή αν θέλετε ακόμη και το ντρέσσιγκ να το κάνετε μόνοι σας, μπορείτε να βάλετε :
* 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
* 1/8 φλιτζανιού ζάχαρη
* 1/2 φλιτζανιού ξύδι
* 1/3 φλιτζανιού κέτσαπ
* 1/3 φλιτζανιού κρεμμύδι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το μαρούλι, αφαιρούμε και πετάμε όλα τα σκληρά φύλλα από τριγύρω και το στραγγίζουμε.

Κόβουμε τα τρυφερά φύλλα σε κομμάτια μεγάλα με τα ο χέρι και προσθέτουμε τις φέτες της ντομάτας και του αγγουριού, το τυρί, προσιούτο και τα αυγά.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και το σως.

Ξεπλένουμε το μπουκαλάκι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, το κουνάμε και το προσθέτουμε στη σαλάτα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε τη σαλάτα να σταθεί σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη 30′ στο ψυγείο για να σμίξουν οι γεύσεις, πριν τη σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr