Η ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Ταρτάκια φρούτων

Δημοσίευση 12 Ιανουαρίου 2011, 09:57 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ταρτάκια φρούτων
Facebook Twitter Whatsapp

Ταρτάκια φρούτων

Υλικά:

30 έτοιμες στρογγυλές βάσεις για ταρτάκια (στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)

Για τη γέμιση:

350 γρ. γάλα φρέσκο
150 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
3 κρόκοι αυγών
40 γρ. κορν φλάουρ
1/2 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο κάθετα στη μέση

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Στρώνουμε τις βάσεις σε αντικολλητικά φορμάκια για τάρτες ή μάφινς και καλύπτουμε με κομμάτια λαδόκολλας, τα οποία γεμίζουμε με ρύζι ή φασόλια. Ψήνουμε τις βάσεις για 10 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Γέμιση: Ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το κλωναράκι βανίλιας σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά (ολόκληρο και κρόκους). Πριν πάρει βράση το μείγμα της κατσαρόλας, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα αυγών - ζάχαρης και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το νέο μείγμα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις η κρέμα δέσει και αρχίσει να κοχλάζει, την αδειάζουμε σ' ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη (να εφάπτεται στην επιφάνειά της για να μην κάνει κρούστα). Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει για 2 ώρες. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και τη «δουλεύουμε» μ' ένα σύρμα ή στο μίξερ για να μαλακώσει και να αποκτήσει λεία υφή.
Γεμίζουμε τα ταρτάκια με την κρέμα και τα γαρνίρουμε με φρούτα της αρεσκείας μας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr