Η ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Πατάτες γεμιστές με τυριά

Δημοσίευση 18 Ιανουαρίου 2011, 08:04 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πατάτες γεμιστές με τυριά
Facebook Twitter Whatsapp

Πατάτες γεμιστές με τυριά

Υλικά
4 μέτριες πατάτες
4 φέτες ζαμπόν ή μπέικον καπνιστό
4 κουτ. σούπας τριμμένο καπνιστό τυρί (κατά προτίμηση μετσοβόνε)
4 κουτ. σούπας τριμμένη γραβιέρα
4 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος μαγειρικής
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Τις βάζουμε σε φούρνο να ψηθούν καλά. Εναλλακτικά τρυπάμε τις πατάτες σε διάφορα σημεία και τις τοποθετούμε σε πυρέξ, πάνω σε χαρτί κουζίνας. Τις βάζουμε σε φούρνο μικροκυμάτων στα 850 W για 7 λεπτά. Τις αναποδογυρίζουμε και τις ψήνουμε για άλλα 7 λεπτά.
Αφού κρυώσουν αρκετά, ανοίγουμε στην πάνω πλευρά ένα καπάκι, με προσοχή να μην αποχωριστεί εντελώς από την πατάτα. Αφαιρούμε μερικά κουταλάκια από την ψίχα της πατάτας. Αλατίζουμε το εσωτερικό. Σε μπολ αναμιγνύουμε την ψίχα, τα τυριά, το ζαμπόν, την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι. Μοιράζουμε το μίγμα στις τέσσερις πατάτες. Γκρατινάρουμε χωρίς να κλείσουμε με τα καπάκια στο γκριλ για 7 περίπου λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο, κλείνουμε τα καπάκια και σερβίρουμε αμέσως.