Η ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Τυροκεφτεδάκια με ανθότυρο

Δημοσίευση 14 Μαρτίου 2011, 05:12 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τυροκεφτεδάκια με ανθότυρο
Facebook Twitter Whatsapp

Τυροκεφτεδάκια με ανθότυρο

Υλικά:

* 1 κιλό φρέσκο ανθότυρο
* 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
* 4 αυγά χτυπημένα
* αλάτι
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* όσο σηκώσει αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση:

1. Σε μπολ θρυμματίζουμε το ανθότυρο με πιρούνι, προσθέτουμε κατά βούληση αλατοπίπερο, τα χτυπημένα αυγά και το δυόσμο. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα ή με το χέρι.

2. Λίγο λίγο προσθέτουμε στο μπολ με τα ανακατεμένω υλικά κουταλιές αλεύρι μέχρι το μείγμα να πλάθεται σε κεφτεδάκια και να μην κολλάει στο χέρι.

3. Σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα αραδιάζουμε τα τυροκεφτεδάκια, δίνοντάς τους το σχήμα που θέλουμε (πλακέ ή στρογγυλό).

4. Στη συνέχεια, τα αλείφουμε χρησιμοποιώντας πινέλο με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180ο C, στις αντιστάσεις, για 20΄, μέχρι να ροδίσουν.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr