Η ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Σταφύλι γλυκό του κουταλιού

Δημοσίευση 26 Μαρτίου 2011, 06:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σταφύλι γλυκό του κουταλιού
Facebook Twitter Whatsapp

Σταφύλι γλυκό του κουταλιού

Υλικά:

* 1 κιλό σταφύλι (σουλτανίνα)
* 1/2 κιλό ζάχαρη
* 1 φλ. νερό
* 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
* 1/2 λεμόνι (χυμός)
* 200 γραμμ. αμύγδαλο καβουρντισμένο

Εκτέλεση:

Αφού πλύνουμε το σταφύλι και το στραγγίσουμε, το βάζουμε σε κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του, περίπου 6΄-7΄. Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό. Ξαφρίζουμε την επιφάνεια όποτε είναι αναγκαίο. Αφήνουμε το γλυκό να δέσει σε χαμηλή φωτιά. Τέλος, προσθέτουμε το λεμόνι, τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και την αρμπαρόριζα και αφήνουμε να βράσει 1΄.

Για να ετοιμάσουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα: αραδιάζουμε τα αμύγδαλα σε ταψάκι και ψήνουμε για 10΄ στους 200οCμέχρι να ροδίσουν.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr