
Facebook
Twitter
Whatsapp
Παγωτό κρέμα
Υλικά:
Εκτέλεση:
Πηγή: lovecooking.gr
Υλικά:
- 1 κούπα γάλα
- ½ κούπα ζάχαρη
- ¼ κ.τ.γ. αλάτι
- 3 κρόκους από αυγό χτυπημένους
- 1 βανίλια σκόνη
- 2 κούπες κρύα κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και τον κρόκο των αυγών σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Όταν αρχίζουν τα εμφανίζονται φουσκάλες αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την βανίλια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα παγωτού και ύστερα στην κατάψυξη για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ψύχεται.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ μέχρι να μαλακώσει και να γίνει ομοιόμορφη και αφράτη.
- Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος στο μείγμα, ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα και τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη.
- Προσέχουμε να καλύψουμε την φόρμα ώστε να μην κρυσταλώσει!
- Ανά 30' ανακατεύουμε το μείγμα επί 3 ώρες και αφήνουμε να σταθεί για άλλες 3-4 ώρες.
Πηγή: lovecooking.gr
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις