
Facebook
Twitter
Whatsapp
Τυροκαυτερή χωρίς τυρι
Υλικά:
1 φλ. ωμά αμύγδαλα
1/4 φλ. νερό
1/4 φλ. ελαιόλαδο
χυμό 1/2 λεμονιού
1 αγγούρι μικρό
1/2 καυτερή πιπεριά
2-3 σκελίδες σκόρδο
λίγο άνηθο (προαιρετικά)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φυσικό αλάτι
Εκτέλεση:
Πηγή: lovecooking.gr
Υλικά:
1 φλ. ωμά αμύγδαλα
1/4 φλ. νερό
1/4 φλ. ελαιόλαδο
χυμό 1/2 λεμονιού
1 αγγούρι μικρό
1/2 καυτερή πιπεριά
2-3 σκελίδες σκόρδο
λίγο άνηθο (προαιρετικά)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φυσικό αλάτι
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα για 8 ώρες. Στη συνέχεια τα βάζουμε για 2 λεπτά μέσα σε ζεστό νερό και τα ξεφλουδίζουμε.
- Βάζουμε τα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα στο multi και προσθέτουμε το νερό, το λάδι και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε μέχρι να αποχτήσει το μείγμα μια κρεμμώδη υφή.
- Εάν η τυροκαυτερή είναι πολύ παχύρεστη προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό ή λάδι.
- Τρίβουμε στον τρίφτη το αγγούρι και το στύβουμε πολύ καλά.
- Ψιλικόβουμε τη καυτερή πιπεριά και τον άνηθο.
- Λιώνουμε το σκόρδο.
- Προσθέτουμε στην τυροκαυτερή το αγγούρι, την πιπεριά, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Η τυροκαυτερή μας είναι έτοιμη να την δοκιμάσουμε!
Πηγή: lovecooking.gr
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις