Η ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Αρακάς με σάλτσα ντομάτας

Δημοσίευση 23 Μαρτίου 2013, 23:08 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αρακάς με σάλτσα ντομάτας
Facebook Twitter Whatsapp
Αρακάς με σάλτσα ντομάτας

Υλικά

    600 γρ. αρακάς φρέσκος
    1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
    2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
    2 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
    1 κουταλιά πάστα ντομάτας
    250 γραμμάρια τριμμένη ντομάτα
    1 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
    ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
    ½ φλ. ελαιόλαδο
    ½ κ.γ. ζάχαρη
    Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

    Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
    Προσθέτουμε τις πατάτες και τις ροδίζουμε ελαφρά.
    Ρίχνουμε τον αρακά και ανακατεύουμε.
    Προσθέτουμε τη ντομάτα, την πάστα ντομάτας, τη ζάχαρη, το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι.
    Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
    Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφαιρούμε το καπάκι.
    Συνεχίζουμε για λίγο το μαγείρεμα μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
    Λίγο πριν αφαιρέσουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.
    Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή κρύο με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.
    
Πηγή: lovecooking.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr