Η ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Tartlets με μύδια και ντομάτα

Δημοσίευση 26 Μαρτίου 2013, 20:38 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Tartlets με μύδια και ντομάτα
Facebook Twitter Whatsapp
Tartlets με μύδια και ντομάτα

Υλικά

225 γραμμάρια γαλλική σφολιάτα
4 ώριμα πομοντόρια ψιλοκομμένα
360 γραμμάρια μύδια σε άλμη στραγγισμένα (καθαρό βάρος)
Φύλλα φρέσκου βασιλικού
Από τα βασικά υλικά

1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Αλείφουμε 4 φόρμες για tartlets με το ελαιόλαδο, κόβουμε τη σφολιάτα στο μέγεθος των φορμών και τα απλώνουμε μέσα.
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και σκορπάμε μερικά φασόλια στην επιφάνεια.
Ψήνουμε για 5-6 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια και να γίνει τραγανή.
Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα μύδια, με την ψιλοκομμένη ντομάτα, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Μοιράζουμε το μείγμα στις tartlets και γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού.

Πηγή: lovecooking.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr