Η ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Καραμελωμένα καρότα και κρεμμύδια  

Δημοσίευση 19 Απριλίου 2013, 17:20 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Καραμελωμένα καρότα και κρεμμύδια  
Facebook Twitter Whatsapp
Καραμελωμένα καρότα και κρεμμύδια  
Υλικά  

Μικρά τρυφερά καρότα: 500 γρ. περίπου
Μικρά ξερά κρεμμύδια: 500 γρ. περίπου
Ελαιόλαδο: 1 κουταλιά σούπας
Καστανή ζάχαρη: 1/4 κούπας
Μπαλσάμικο ξύδι: 4 κουταλιές σούπας
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει  

Εκτέλεση  

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Στρώνετε ένα ταψάκι με λαδόχαρτο (δεν είναι απαραίτητο, απλά διευκολύνει το πλύσιμο του ταψιού μετά).

2. Ξύνετε και πλένετε τα καρότα. Αν είναι μεγάλα, το κόβετε στη μέση ή στα τέσσερα κατά μήκος. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια. Αν είναι μεγάλα τα κόβετε στη μέση ή σε περισσότερα κομμάτια (ανάλογα το μέγεθος). Τα ραντίζετε με το ελαιόλαδο, τα ανακατεύετε καλά και τα βάζετε στο ταψί.

3. Ψήνετε τα λαχανικά για 20 λεπτά περίπου. Τα βγάζετε και προσθέτετε την ζάχαρη και το ξύδι. Ανακατεύετε και ξαναβάζετε στο φούρνο για άλλα 25 λεπτά.

4. Βγάζετε από το φούρνο, αν θέλετε αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τα σερβιρετε ζεστά.  

Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 45 λεπτά  

Πηγή: radicio.com