Η ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Γαριδοπίλαφο στο τηγάνι  

Δημοσίευση 19 Απριλίου 2013, 18:33 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γαριδοπίλαφο στο τηγάνι  
Facebook Twitter Whatsapp
Γαριδοπίλαφο στο τηγάνι  
Υλικά  

3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 πράσο κομμένο σε φέτες
3 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε χοντρές λωρίδες
1/4 μεγάλο λάχανο χοντροκομμένο
2 φλ. ρύζι καστανό fytro
4 κ.σ. σόγια
1/2 κ.γ. κουρκουμάς (κιτρινόριζα)
12 γαρίδες
λίγες σταγόνες ταμπάσκο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 φλ. τσαγιού νερό
 
Εκτέλεση  

Καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες (αφήνουμε επάνω το κεφάλι). Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το λάχανο και τα αφήνουμε να μαραθούν για 2΄-3΄ ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το καστανό ρύζι fytro, τη σόγια, τον κουρκουμά, το ταμπάσκο και το νερό. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις γαρίδες, μισοσκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 12΄-13΄, να σκάσει το ρύζι. Τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.  

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά  

Πηγή: argiro.gr