Η ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Τηγανητά κολοκυθάκια με θυμάρι  

Δημοσίευση 23 Απριλίου 2013, 17:07 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τηγανητά κολοκυθάκια με θυμάρι  
Facebook Twitter Whatsapp
Τηγανητά κολοκυθάκια με θυμάρι  
Υλικά  

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 κιλό φρέσκα κολοκυθάκια, κομμένα σε μπαστούνια
1 κύβο ζωμό κρέατος ή λαχανικών
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι ή 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι  

Εκτέλεση  

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι μαζί με τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν για 2 λεπτά περίπου, δεν θέλουμε να ροδίσουν.

Προσθέστε τα κολοκυθάκια, τον ζωμό κρέατος, το θυμάρι και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε απαλά.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15 έως 20 λεπτά. Ελέγξτε και ανακατεύετε κάθε λίγο για να μην κολλήσουν.  

Μερίδες: 2-4  
Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Πηγή: sidagi.gr