Η ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Φριτατάκια  

Δημοσίευση 26 Απριλίου 2013, 17:56 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Φριτατάκια  
Facebook Twitter Whatsapp
Φριτατάκια  
Υλικά  

8 αβγά
1/2 φλ. γάλα
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι (ανάλογα με το τυρί που θα χρησιμοποιήσετε)
120 γρ. ζαμπόν ή αλλαντικά που σας έχουν περισσέψει και κρίνετε πως ταιριάζουν
3 κ.σ. φρεσκοκομμένο και ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/3 φλ. τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας.

Εκτέλεση  

Προθερμαίνεται το φούρνο στους 190 βαθμούς C.  
Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ελαφρά 40 φορμάκια για μάφινς (τώρα αν σας φαίνονται πολλά προσαρμόστε την ποσότητα).
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε το σαλάμι, το τυρί και το μαϊντανό και γεμίζουμε τις θηκούλες από τα μάφινς σχεδόν ως απάνω.
Ψήνουμε μέχρι να φουσκώσουν, περίπου 8-10 λεπτάκια.
Αφαιρούμε από τις θηκούλες και σερβίρουμε αμέσως.
Τρώγονται ζεστά.

Μερίδες: 40 
Διάρκεια: 20 λεπτά  

Πηγή: lovecooking.gr