Η ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Γαρίδες με γραβιέρα, μανιτάρια και κόκκινη σάλτσα ντομάτας

Δημοσίευση 14 Μαρτίου 2014, 08:01 / Ανανεώθηκε 10 Μαρτίου 2014, 12:21
Γαρίδες με γραβιέρα, μανιτάρια και κόκκινη σάλτσα ντομάτας
Facebook Twitter Whatsapp

Πλένουμε τις γαρίδες προσεχτικά, τις αλευρώνουμε, τις τηγανίζουμε με το βούτυρο και τις βγάζουμε σε πιάτο.

Υλικά

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 3-4 ντομάτες
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανός
  • μανιτάρια
  • λίγη γραβιέρα τριμμένη
  • αλεύρι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε τις γαρίδες προσεχτικά, τις αλευρώνουμε, τις τηγανίζουμε με το βούτυρο και τις βγάζουμε σε πιάτο.

Στο βούτυρο που έμεινε στο τηγάνι ρίχνουμε τις ντομάτες περασμένες από τρυπητό, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.Αφήνουμε να βράσει καλά η σάλτσα και ρίχνουμε τις γαρίδες. Παίρνουμε 1-2 βράσεις σε μέτρια θερμοκρασία και τις κατεβάζουμε.

Σερβίρουμε τις γαρίδες με γραβιέρα και γαρνιρισμένες με μαϊντανό ή με μανιτάρια ή οτιδήποτε άλλο μας αρέσει.

Πηγή: nostimada