Η ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Tυρόπιτα μανιάτικη!

Δημοσίευση 4 Νοεμβρίου 2014, 08:01 / Ανανεώθηκε 3 Νοεμβρίου 2014, 18:40
Tυρόπιτα μανιάτικη!
Facebook Twitter Whatsapp

Ετοιμάζουμε πρώτα το φύλλο που θα είναι μόνο για τη βάση. Η πίτα αυτή μένει ξεσκέπαστη! Αφού ζυμώσουμε χαρούμενα και χαλαρά τα υλικά μας, αφήνουμε την απαλή κι εύπλαστη ζύμη μέσα στη λεκάνη σκεπασμένη να ξεκουραστεί μισή ώρα.

Υλικά

για τηγέμιση

  • 1/2 κιλό φέτα
  • 1/2 κιλό ανθότυρο
  • αγριομάραθο ψιλοκομμένο ή άνιθο
  • 3 αβγά
  • 1 κιλό φρέσκο γάλα
  • λίγο λάδι
  • 4 κ.σούπας αλεύρι
  • 2-3 κ.σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • πιπέρι

για το φύλλο

  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • λίγο αλάτι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 κ.σούπας λάδι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το φύλλο που θα είναι μόνο για τη βάση. Η πίτα αυτή μένει ξεσκέπαστη! Αφού ζυμώσουμε χαρούμενα και χαλαρά τα υλικά μας, αφήνουμε την απαλή κι εύπλαστη ζύμη μέσα στη λεκάνη σκεπασμένη να ξεκουραστεί μισή ώρα. Αυτό θα την κάνει πρόθυμη να γίνει φύλλο για πίτα χωρίς αντιστάσεις.

Η γέμιση είναι παιχνιδάκι. Τρίβουμε τα τυριά με τα δάχτυλα  και προσθέτουμε τα χτυπημένα αβγά, τα μάραθα, το γάλα, τα άλευρα και πιπέρι. Μην απογοητευτείτε που ο χυλός είναι υδαρής και καθόλου παχύρρευστος. Όταν ψηθεί πήζει μια χαρά. Το σιμιγδάλι με μέτρο και αν δούμε τη γέμιση πολύ υδαρή.

Πάρτε ένα ταψί 2 πόντους βαθύ, λαδώστε το πριν στρώσετε το φύλλο. Ψήνεται στους 180-190 βαθμούς Κελσίου  για 40-45 λεπτά στη μεσαία σχάρα τσεκάροντας μετά τα 35 λεπτά και το φύλλο από κάτω και το χρώμα από πάνω. Αν έχει πάρει χρώμα από πάνω σκεπάστε τη μέχρι να ψηθεί και από κάτω.

Όταν είναι ζεστή από το φούρνο η πίτα, το φύλλο είναι μάλλον σκληρό. Αφού μείνει μαλακώνει και τρώγεται μια χαρά.

Πηγή: cookthebook

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr