Η ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Χοιρινά φιλετάκια σε κρασί με μανιτάρια

Δημοσίευση 10 Οκτωβρίου 2015, 09:01 / Ανανεώθηκε 7 Οκτωβρίου 2015, 16:02
Χοιρινά φιλετάκια σε κρασί με μανιτάρια
Facebook Twitter Whatsapp

Ένα νόστιμο ελαφρύ φαγητό, γρήγορο και εύκολο για να έχετε ένα πλήρες γεύμα για όλη την οικογένεια.

Ένα νόστιμο ελαφρύ φαγητό, γρήγορο και εύκολο για να έχετε ένα πλήρες γεύμα για όλη την οικογένεια.

Υλικά

  • 6-8 φιλετάκια χοιρινού ή 4 μπριζόλες χοιρινές
  • 200 γρ. φρέσκα ολόκληρα μανιτάρια μικρά
  • ½ φλ. τσαγιού λάδι
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοτριμμένο στο τρίφτη στο multi
  • 1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες [προαιρετικά]
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1-2 κ.σ. αλεύρι ή κορν φλάουερ
  • Ρίγανη  ή θυμάρι
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι με καπάκι ή άλλο σκεύος, σωτάρουμε στο λάδι τις μπριζόλες ή τα φιλετάκια κι από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο [προαιρετικά], τα μανιτάρια τα σωτάρουμε όλα μαζί.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ζεστό νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά, για περίπου 30- 40΄ ή και λιγότερο ανάλογα με το πάχος του χοιρινού.

Όταν μαλακώσει το κρέας μας, προσθέτουμε τη ρίγανη ή το θυμάρι, τη μουστάρδα διαλυμένη σε 1/2 φλ. ζεστό νερό και ανακινούμε το τηγάνι μας να ενσωματωθούν τα υλικά. Αφήνουμε να σιγοβράζει με ανοιχτό το καπάκι για 5΄.

Τέλος σε 1/3 φλ. τσαγιού κρύο νερό διαλύουμε το αλεύρι ή το κορν φλάουερ [1 ή 2 κουταλιές ανάλογα με το ζωμό που έχει μείνει στο φαγητό] το προσθέτουμε στο τηγάνι, ανακινούμε το φαγητό και το αφήνουμε στη φωτιά ακόμη 3-5΄μέχρι να δέσει η σάλτσα του. Σερβίρετε με πουρέ, πατάτες τηγανιτές, ρύζι ή σαλάτα.

Πηγή: sintayes

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr