current views are: 16

3 Απριλίου 2020
Δημοσίευση19:40

Τηγανίτες με μπανάνα

Δυσκολία: εύκολο

Δημοσίευση 19:40’

Δυσκολία: εύκολο

Υλικά συνταγής

2-3 μπανάνες
½ φλιτζάνι αλεύρι
½ φλιτζάνι γάλα
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα με 2 κουταλιές ζάχαρη
λάδι για το τηγάνισμα
μέλι, κανέλα και καρυδόψιχα για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε τις μπανάνες σε λεπτές ροδέλες. Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα προσθέτοντας τα χτυπημένα αυγά μέχρι να αποκτήσετε έναν παχύρρευστο χυλό χωρίς σβώλους. Αν σας φαίνετε αραιός προσθέτετε απλώς λίγο αλεύρι ακόμη. Ρίχνετε στο χυλό τις ροδέλες τις μπανάνας και ανακατεύετε πάλι για να καλυφθούν όλες.

Βάζετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και ρίχνετε κουταλιά κουταλιά το χυλό μέσα (με όσες μπανάνες πιάσει το κουτάλι). Μόλις πήξουν και ροδίσουν από τη μια μεριά, γυρνάτε τις τηγανίτες κι απ’ την άλλη.

Τις βγάζετε, τις αφήνετε -αν θέλετε- σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν λίγο, τις περιχύνετε με μέλι, πασπαλίζετε με κανέλα και καρύδια (προαιρετικά) και έτοιμες.

Συμβουλή

Αν θέλετε μπορείτε να τηγανίσετε ροδέλα ροδέλα τις μπανάνες, περνώντας τις πρώτα απ’ το αλεύρι και μετά απ’ το χυλό. Στη συνέχεια τηγανίζετε με τον ίδιο τρόπο.

Πηγή: icookgreek.com
 


σχετικα αρθρα