Τηγανίτες με μπανάνα
Δυσκολία: εύκολο
Υλικά συνταγής
2-3 μπανάνες
½ φλιτζάνι αλεύρι
½ φλιτζάνι γάλα
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα με 2 κουταλιές ζάχαρη
λάδι για το τηγάνισμα
μέλι, κανέλα και καρυδόψιχα για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε τις μπανάνες σε λεπτές ροδέλες. Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα προσθέτοντας τα χτυπημένα αυγά μέχρι να αποκτήσετε έναν παχύρρευστο χυλό χωρίς σβώλους. Αν σας φαίνετε αραιός προσθέτετε απλώς λίγο αλεύρι ακόμη. Ρίχνετε στο χυλό τις ροδέλες τις μπανάνας και ανακατεύετε πάλι για να καλυφθούν όλες.
Βάζετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και ρίχνετε κουταλιά κουταλιά το χυλό μέσα (με όσες μπανάνες πιάσει το κουτάλι). Μόλις πήξουν και ροδίσουν από τη μια μεριά, γυρνάτε τις τηγανίτες κι απ’ την άλλη.
Τις βγάζετε, τις αφήνετε -αν θέλετε- σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν λίγο, τις περιχύνετε με μέλι, πασπαλίζετε με κανέλα και καρύδια (προαιρετικά) και έτοιμες.
Συμβουλή
Αν θέλετε μπορείτε να τηγανίσετε ροδέλα ροδέλα τις μπανάνες, περνώντας τις πρώτα απ’ το αλεύρι και μετά απ’ το χυλό. Στη συνέχεια τηγανίζετε με τον ίδιο τρόπο.
Πηγή: icookgreek.com
ολες οι ειδησεις
- Αποκάλυψη-βόμβα για την Κέιτ Μίντλετον: Από ποια μορφή καρκίνου πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας
- Δήμος Αθηναίων: Κλείνει 12 παιδικές χαρές για λόγους ασφαλείας – Αιχμές κατά Μπακογιάννη
- «Αδιάκριτος» επιβάτης φωτογράφισε τον Αλέξη Τσίπρα σε πτήση – Το rebranding που μελετούσε στο αεροπλάνο
- Hot η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: Νυχτοπερπατήματα με αβυσσαλέο ντεκολτέ!
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr