Τα πιο εύκολα σφολιατίνια με τυρί
Αφράτα και τραγανά σφολιατίνια με τυρί για όλες τις ώρες!
Δυσκολία: πολύ εύκολο
Υλικά συνταγής
1 φύλλο σφολιάτας
1 αυγό χτυπημένο
150 γρ.-200γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι, παρμεζάνα ή ανάμεικτα)
πιπέρι χοντροτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
Απλώνετε τη σφολιάτα σε αλευρωμένη επιφάνεια ή λαδόκολλα και την ανοίγετε λίγο ακόμη με τον πλάστη (ή την πιέζετε με τα χέρια να ανοίξει).
Αλείφετε τη σφολιάτα με αυγό χτυπημένο. Πασπαλίζετε ολόκληρη την επιφάνεια με μπόλικο τριμμένο σκληρό τυρί και στη συνέχεια με το πιπέρι. Διπλώνετε τις δύο κάθετες πλευρές της σφολιάτας σας προς τα μέσα -πρώτα τη μία, μετά την άλλη- έτσι ώστε να συναντηθούν στο κέντρο (βλ. φωτό Συμβουλής κάτω). Αλείφετε και πάλι με αυγό χτυπημένο.
Ξαναδιπλώνετε τις δυο κάθετες πλευρές προς τα μέσα και ανεβάζετε το ένα ρολό πάνω στο άλλο. Κόβετε σε φέτες το ρολό, απλώνετε κάθε φέτα οριζόντια στη λαμαρίνα του φούρνου που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, αλείφετε την κομμένη επιφάνεια με το υπόλοιπο αυγό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20′-23′, μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή: icookgreek.com
ολες οι ειδησεις
- Eurojackpot: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη κλήρωση των 115 εκατ. ευρώ – Μέχρι τις 19:00 η κατάθεση δελτίων για το έπαθλο ρεκόρ
- Άμστερνταμ: Μέτρα για τον περιορισμό του υπερτουρισμού – Απαγορεύει να χτιστούν νέα ξενοδοχεία
- ΠΟΥ: Ανησυχία για τη μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους
- Σίφνος: Κορυφαίος ελληνικός γαστρονομικός προορισμός, σύμφωνα με το Conde Nast Traveler και το National Geographic
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr