Μυζηθροπιτάκια μαλεβιζιώτικα
Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή από τους Μύλους Κρήτης.
Δημοσίευση 02:30’
Υλικά συνταγής
- 1/2 κiλό μυζήθρα γλυκιά
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 αυγό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ όσο σηκώνει για να γίνει κουρκούτι (πηχτός χυλός)
- λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Φτιάχνετε ένα πηχτό χυλό από το γάλα, το αυγό, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι, χτυπώντας με το χτυπητήρι.
- Πλάθετε τη μυζήθρα σε μικρά μπαλάκια. Τα βουτάτε ένα-ένα στο χυλό, τα στραγγίζετε λίγο και τα ρίχνετε στο τηγάνι με πολύ καυτό λάδι (κάθε φορά ψήνετε μόνο λίγα κομμάτια).
- Όταν ψηθούν, τα ανασύρετε με μία τρυπητή κουτάλα και τα σερβίρετε με μέλι, πετιμέζι ή ζάχαρη.
ολες οι ειδησεις
- Reuters: Εκτόξευση για την ελληνική οικονομία το 2024 – Οι οικονομικοί δείκτες που προμηνύουν την ανάπτυξη
- Νίσυρος: Η ανακοίνωση του αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ. για την παρενόχληση εις βάρος ανηλίκου
- World Press Photo: Πρώτο βραβείο στην φωτογραφία της Παλαιστίνιας που κρατά το σαβανωμένο σώμα της ανιψιάς της
- Πένθος για τον Αταμάν – Τα συλλυπητήρια της ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr