Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα
Το μπέικιν πάουντερ στη ζύμη κάνει τους κολοκυθοκεφτέδες πιο αφράτους.
Δημοσίευση 00:30’
Υλικά συνταγής
- κολοκυθάκια: 1 κιλό
- κρεμμυδάκια φρέσκα: 2-3 ψιλοκομμένα
- άνηθος (ή άλλο φρέσκο μυρωδικό): 6-7 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- φρυγανιά: 3 κουταλιές της σούπας, τριμμένη
- αλεύρι: 5 κουταλιές της σούπας
- φέτα: 150 γρ. τριμμένη
- μπέικιν πάουντερ: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε
- λάδι: για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Τρίβετε τα κολοκυθάκια σε χοντρό τρίφτη και τα αφήνετε στο σουρωτήρι, αφού τα αλατίσετε, για να στραγγίσουν. Από καιρό σε καιρό τα πιέζετε με τις παλάμες σας για να βγάλουν τα υγρά τους.
- Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ρίχνετε σε μπολ τα κολοκυθάκια και τους προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και το μυρωδικό. Κατόπιν προσθέτετε τη φέτα και λίγο πιπέρι.
- Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη φρυγανιά και τα προσθέτετε στο μείγμα με τα κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνετε. Πλάθετε κεφτέδες και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Τους στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: icookgreekcom
ολες οι ειδησεις
- Άρθρο 84 – Αρχή της δεδηλωμένης: Άρση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση – Τι προβλέπει το Σύνταγμα
- Αποκάλυψη «ΒΗΜΑΤΟΣ» για τα Τέμπη: Όταν η αλήθεια συναντά την επίθεση της κυβέρνησης
- Ελληνικό νησί πωλείται για 50.000.000 ευρώ – Δείτε ποιο είναι (Φωτό & Βίντεο)
- «Προεόρτια» στο κέντρο της Αθήνας: Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου – Αύριο η στρατιωτική
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr