current views are: 13

16 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση05:05

Τραγανές τηγανιτές γαρίδες με super dressing!

Mια εύκολη συνταγή για υπέροχες γαρίδες με φανταστικό dressing, για ορεκτικό ή  για νααπολα

Δημοσίευση 05:05’

Mια εύκολη συνταγή για υπέροχες γαρίδες με φανταστικό dressing, για ορεκτικό ή  για νααπολα

Mια εύκολη συνταγή για υπέροχες γαρίδες με φανταστικό dressing, για ορεκτικό ή  για νααπολαύσετε το κρασάκι σας ή τη μπυρίτσα σας.

Υλικά 

 

  • 800- 1000 γρ. μεγάλες γαρίδες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά  
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • Φρυγανιά τριμμένη
  • Dressing για τις γαρίδες*

Εκτέλεση

Για το dressing: * 200 γρ μαγιονέζα, 100 γρ κέτσαπ, 1 σφηνάκι κονιάκ ή ουίσκι, λίγο ταμπάσκο (ή κόκκινο πιπέρι καγιέν), λίγο ξύδι. Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί να ομογενοποιηθούν. Αν θέλεις να έχει συγκεκριμένη γεύση βάζεις λίγο περισσότερο το υλικό που σου αρέσει, π,χ. το κονιάκ ή άλλο.

Για τις γαρίδες: Πλένετε τις γαρίδες, αφαιρείτε τα κεφάλια και τα κελύφη τους αφήνοντας την ουρίτσα τους και βγάζετε με μια οδοντογλυφίδα το εντεράκι τους.

Σε ένα ρηχό πιάτο ρίχνετε αλεύρι και αλευρώνετε καλά, μία μία τις γαρίδες.

Σε δεύτερο βαθύ πιάτο χτυπάτε τα αυγά και βουτάτε τις αλευρωμένες γαρίδες μία μία στο αυγό ώστε να καλυφθούν παντού καλά.

Τέλος σε τρίτο ρηχό πιάτο αναμιγνύετε φρυγανιά τριμμένη και τη πάπρικα και πανάρετε τις βουτηγμένες στο αυγό γαρίδες μία μία φροντίζοντας να παναριστούν καλά .

Ζεσταίνετε, σε μέτρια θερμοκρασία, ηλιέλαιο και τηγανίζετε, σε παρτίδες, τις γαρίδες για 3 λ περίπου ή μέχρι να γίνουν τραγανές και ροδίσουν. Τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζετε το τηγάνισμα με τις υπόλοιπες γαρίδες. Τις σερβίρετε ζεστές και τραγανές μαζί με το dressing.

sintayes.gr


σχετικα αρθρα