Αφράτη τυρόπιτα με κασέρι και φέτα
Απλή και νόστιμη συνταγή για μικρούς και μεγάλους
Υλικά συνταγής
- φύλλα κρούστας: 500 γρ. (10 φύλλα)
- φέτα: 500 γρ.
- κασέρι: 400 γρ.
- γάλα: 500 ml
- αυγά: 6
- ελαιόλαδο: 1/3 φλιτζανιού
- βούτυρο φρέσκο: 2/3 φλιτζανιού
- πιπέρ, αλάτι: όσο θέλετε
Εκτέλεση συνταγής
Λαδώνετε το ταψί και στρώνετε τέσσερα φύλλα αλείφοντας καθένα με λάδι και βούτυρο. Τρίβετε στον τρίφτη το κασέρι και κομματιάζετε με πιρούνι τη φέτα. Ανακατεύετε τα δύο τυριά μαζί, πασπαλίζετε με το πιπέρι και χωρίζετε το μείγμα σε τρία μέρη.
Ρίχνετε πάνω στα στρωμένα φύλλα το ένα μέρος του τυριού, βάζετε δύο φύλλα, πάλι τυρί, μετά άλλα δύο φύλλα, το υπόλοιπο τυρί και τέλος τα δύο τελευταία φύλλα αλειμμένα με λάδι και βούτυρο.
Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια με σχήμα τετραγώνου, χτυπάτε τα αυγά με το γάλα, λίγο αλάτι και το υπόλοιπο λάδι, τα ρίχνετε στην πίτα και τη βάζετε αμέσως στο φούρνο να ψηθεί για 50’ – 55’ στους 200 °C, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
ολες οι ειδησεις
- Eurojackpot: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη κλήρωση των 115 εκατ. ευρώ – Μέχρι τις 19:00 η κατάθεση δελτίων για το έπαθλο ρεκόρ
- Δημήτρης Πανόπουλος: «Ο Δημήτρης Παπανώτας δεν έχει θέση στο ψηφοδέλτιο, προχωράμε»
- Καλάθι του νονού: Ξεκινάει στις 22 Απριλίου – Τι περιλαμβάνει
- «Ντου» της Δίωξης ναρκωτικών στις φυλακές Κορυδαλλού: Κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβης, κινητά και μαχαίρα (φωτό & βίντεο)
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr