ΓΕΥΣΗ

Πότε βάζουμε άσπρο πιπέρι στο φαγητό;

Δημοσίευση 12 Οκτωβρίου 2019, 23:00 / Ανανεώθηκε 12 Οκτωβρίου 2019, 09:44
Πότε βάζουμε άσπρο πιπέρι στο φαγητό;
Facebook Twitter Whatsapp

Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που επιλέγεται

Περί ορέξεως λόγος ουδείς ως γνωστόν και ο καθείς μπορεί να χρησιμοποιήσει όποιο χρώμα πιπεριού του «κάνει κέφι» γευστικά και οπτικά στο πιάτο του. 

Ωστόσο, εστιάζοντας σε αυτό το «οπτικά», το μαύρο πιπέρι μπορεί να δημιουργήσει ... μαύρη εντύπωση στην τελική εικόνα μιας λευκής σάλτσας που ετοιμάζουμε στο σπίτι.

Όταν έχουμε να κάνουμε, λοιπόν, με παρασκευάσματα ανοιχτών αποχρώσεων όπως η μπεσαμέλ και ο πουρές, αλλά και όταν φτιάχνουμε μια σάλτσα με βάση την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, το γιαούρτι ή το φρέσκο τυρί-κρέμα, η γενική τάση είναι να προτιμάται το άσπρο πιπέρι, ώστε να ενσωματώνεται πιο εύκολα στο ζητούμενο χρωματικό τόνο και περνάει όσο το δυνατόν ...απαρατήρητο στο οπτικό αποτέλεσμα, χαρίζοντας στο πιάτο μόνο το άρωμα και την πιπεράτη γεύση. 

Πηγή: icookgreek.com.
 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr