Υλικά συνταγής
- 800 γρ. πατάτες
- 3 κρόκους αυγών
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 200 γρ. κασέρι
- 100 γρ. πεκορίνο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το πανάρισμα
- 1 αυγό ολόκληρο και τα ασπράδια των κρόκων
- φρυγανιά τριμμένη
- καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε και βάζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους να βράσουν μέσα σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από τη μηχανή του πουρέ. Τρίβετε το κασέρι και το πεκορίνο.
- Προσθέτετε στον πουρέ τους κρόκους των αυγών, το μαϊντανό, τα τριμμένα τυριά και το αλατοπίπερο και ζυμώνετε όλα τα υλικά καλά. Τα πλάθετε σε στρογγυλές κροκέτες. Αφήνετε τις κροκέτες στο ψυγείο 1 ώρα να σφίξουν.
- Στη συνέχεια πανάρετε τις πατατοκροκέτες πρώτα στο αυγό, αφού το χτυπήσετε μαζί με τα ασπράδια και κατόπιν στην φρυγανιά. Τις τηγανίζετε στη φριτέζα σε καυτό καλαμποκέλαιο και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
Πηγή: icookgreek.com.
ολες οι ειδησεις
- Θεσσαλονίκη: Τέσσερις συλλήψεις μετά από περιστατικό βίας ανηλίκων
- Ιδιαίτερα θετικά τα πρώτα μηνύματα για τον τουρισμό της Αθήνας
- Ανώγεια: Ο νεαρότερος τυροκόμος έχει δημιουργήσει τη δική του οικοτεχνία του σε έναν χώρο 55τμ στο σπίτι του
- Ηράκλειο: Καταπλακώθηκε από τρακτέρ και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr