ΓΕΥΣΗ

Ομελέτα με μακαρόνια και κίτρινο τυρί

Δημοσίευση 5 Απριλίου 2020, 01:00 / Ανανεώθηκε 4 Απριλίου 2020, 08:29
Ομελέτα με μακαρόνια και κίτρινο τυρί
Facebook Twitter Whatsapp

Συνταγή για ομελέτα με μακαρόνια και κίτρινο τυρί

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. σπαγγέτι
  • 250 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (κασέρι, γκούντα κ.λπ.)
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 φλιτζάνι δυόσμος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 6 αυγά χτυπημένα
  • 2-3 κουταλιές βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  • Βράζετε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας τους και τα κρατάτε κατά μέρος. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Λιώνετε το βούτυρο σε τηγάνι και ξανθαίνετε τα κρεμμύδια Προσθέτετε το δυόσμο ή το μαϊντανό. Ανακατεύετε δυο τρεις φορές και κατεβάζετε από τη φωτιά.
  • Χτυπάτε σε μπολ τα αυγά. Προσθέτετε τα τυριά, τα κρεμμύδια, αλατοπίπερο και τα σπαγγέτι και ανακατεύετε. Μεταφέρετε το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι. Ψήνετε για 20΄στους 200 °C. Ξεφορμάρετε σε πιατέλα, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε αμέσως 

Συμβουλή

Μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένα μανιτάρια και κομματάκια μπέικον. Τα σοτάρετε κι αυτά μαζί με το κρεμμύδι.

Πηγή: icookgreek.com