ΓΕΥΣΗ

Μπακαλιάρος με κρεμμύδια και πατάτες λεμονάτες

Δημοσίευση 6 Απριλίου 2020, 04:00 / Ανανεώθηκε 5 Απριλίου 2020, 08:21
Μπακαλιάρος με κρεμμύδια και πατάτες λεμονάτες
Facebook Twitter Whatsapp

Συνταγή για μπακαλιάρο με κρεμμύδια και πατάτες λεμονάτες

Υλικά συνταγής

  • πατάτες: 1 κιλό
  • μπακαλιάρος παστός: 1 κιλό
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζανιού
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο: 1 φλιτζάνι
  • σκόρδο ψιλοκομμένο: 2 κουταλάκια του γλυκού
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος: 2 κουταλιές της σούπας
  • αλεύρι ή κορν φλάουρ: 1 κουταλιά της σούπας
  • λεμόνια, ο χυμός: 3
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και τον ξαλμυρίζετε για μία νύχτα ή για 24 ώρες αν πρόκειται για μεγάλο φύλλο.
    Κατόπιν σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε τις πατάτες, το σκόρδο και 1 φλιτζάνι νερό και βράζετε για 15΄. Τοποθετείτε πάνω στις πατάτες τον μπακαλιάρο, πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και σιγοβράζετε για 20΄περίπου προσθέτοντας 1 φλιτζάνι νερό.
  2. Τέλος, περιχύνετε με το χυμό λεμονιού, στον οποίο έχετε διαλύσει το αλεύρι ή το κορν φλάουρ. Ανακινείτε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το βράσιμο για 5΄ ακόμη. Προσθέτετε πιπέρι και μαϊντανό και σερβίρετε.

Πηγή: icookgreek.com