Υλικά συνταγής
- ρύζι με μανιτάρια και ποικιλία λαχανικών 1 συσκευασία (600 γρ.)
- κόκκινες πιπεριές 8 μεγάλες
- ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι
- σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζωμός λαχανικών 1½ φλιτζάνι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος 2-3 κουταλιές της σούπας
- ανθότυρο 300 γρ. λιωμένο με πιρούνι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο για 2’-3’ ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτετε το περιεχόμενο της συσκευασίας χωρίς να το ξεπαγώσετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5’-6’ ακόμη, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Κατόπιν ρίχνετε το ζωμό λαχανικών και αλατοπίπερο, χαμηλώνετε την ένταση της εστίας και σιγοβράζετε για 20’.
- Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μαϊντανό και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Κατόπιν ρίχνετε το λιωμένο ανθότυρο και ανακατεύετε. Πλένετε καλά τις πιπεριές, κόβετε ένα καπάκι από καθεμιά, αφαιρείτε τους σπόρους και μοιράζετε μέσα το μείγμα του ρυζιού.
- Αλείφετε ένα αντικολλητικό ταψάκι με λίγο λάδι και τοποθετείτε τις πιπεριές. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 30’-35’ στους 200 οC. Αν θέλετε, στο τέλος αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε τις πιπεριές να πάρουν χρώμα.
Πηγή: icookgreek.com.
ολες οι ειδησεις
- Ο καιρός της Πέμπτης: Νεφώσεις, αφρικανική σκόνη και μικρή πτώση της θερμοκρασίας
- Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Αποφασίστηκε η επιβολή κυρώσεων στο Ιράν – Οι «27» ζητούν «να αποφευχθεί η κλιμάκωση»
- Ιράν: Μισός αιώνας διεθνών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης – Από την ομηρεία στην αμερικανική πρεσβεία μέχρι το πυρηνικό πρόγραμμα (Bίντεο)
- ΣΥΡΙΖΑ: Επιστροφή στην Ελλάδα για τον Στέφανο Κασσελάκη – Συνεδριάζει το μεσημέρι το Εκτελεστικό Γραφείο
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr