ΓΕΥΣΗ

Πίτσα με μανιτάρια και θυμάρι

Δημοσίευση 15 Σεπτεμβρίου 2020, 00:00 / Ανανεώθηκε 14 Σεπτεμβρίου 2020, 07:08
Πίτσα με μανιτάρια και θυμάρι
Facebook Twitter Whatsapp

Συνταγή για πίτσα με μανιτάρια και θυμάρι.

Υλικά συνταγής

  • ζύμη για πίτσα έτοιμη ή σπιτική
  • 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1-2 ώριμες σφιχτές ντομάτες
  • 200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
  • 300 γρ. κίτρινο τυρί σε φλούδες ή μείγμα τυριών ( κασέρι, μακεδονικό, κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα)
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ετοιμάζετε τη ζύμη σύμφωνα με τη βασική συνταγή. Αλείφετε με λάδι ένα μεγάλο ταψί και τοποθετείτε πάνω τις πίτσες τις οποίες αλείφετε και αυτές με λάδι.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C. Κόβετε τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες και τις απλώνετε επάνω στις βάσεις. Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν και τα απλώνετε πάνω από τις ντομάτες.
  3. Πασπαλίζετε με πιπέρι και θυμάρι και σκορπίζετε τα τυριά. Περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνετε για 30’. Σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: icookgreek.com.