ΓΕΥΣΗ

Γιαουρτλού κεμπάπ με σάλτσα εζμέ

Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου 2021, 00:00 / Ανανεώθηκε 25 Ιανουαρίου 2021, 09:59
Γιαουρτλού κεμπάπ με σάλτσα εζμέ
Facebook Twitter Whatsapp

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου φτιάχνει γιαουρτλού κεμπάπ με σάλτσα εζμέ.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αρνίσιο κιμά, περασμένο μία φορά από τη μηχανή του κιμά

2 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης

2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό κλασικό ΔΩΔΩΝΗ

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. γεμάτες πάπρικα γλυκιά

1 κ.σ. τσιμένι (μείγμα μπαχαρικών)

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα εζμέ
4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκόρδο ψιλοκομμένο

400 γρ. ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες

1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 κ.σ. κοκκινοπίπερο

χυμό από μισό λεμόνι

2 πρέζες αποξηραμένος δυόσμος

1 κ.γλ. σουμάκ

2 κ.σ. πετιμέζι

2 κ.σ. πάστα ψητής πιπεριάς

πάπρικα

αλάτι

Δείτε το βίντεο:

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr