ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Κραυγές και Ψίθυροι

του Γιάννη Τριάντη - Δημοσίευση 24 Μαρτίου 2017, 08:43 / Ανανεώθηκε 24 Μαρτίου 2017, 11:37
Κραυγές και Ψίθυροι
Facebook Twitter Whatsapp

Και τι δεν είχε η εβδομάδα αυτή. Φονικό στο Λονδίνο, Ερντογάν να ωρύεται ,Ντάϊσελμπλουμ να ασχημονεί, Σόιμπλε να κεραυνοβολεί και Αξιολόγηση να εξελίσσεται σε όπερα μπούφα

…Και τι δεν είχε η εβδομάδα αυτή. Φονικό στο Λονδίνο, Ερντογάν να ωρύεται ,Ντάισελμπλουμ να ασχημονεί, Σόιμπλε να κεραυνοβολεί και Αξιολόγηση να εξελίσσεται σε όπερα μπούφα…

. Τρόμος : Μπλέξαμε! Και δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος προστασίας από τους αφηνιασμένους Ισλαμιστές. Τώρα δεν ωφελεί να δούμε τους λόγους και τις αιτίες. Τώρα είναι αργά… Ένα ερώτημα μονάχα, με αφορμή το φονικό στο Λονδίνο: αφού ήταν γνωστός στις αρχές  ο δράστης, τι έκαναν Βρετανοί για να προλάβουν το κακό; Και τι θα έλεγαν οι σοβαροί του Βορρά-μήντια και πολιτικοί- αν παρόμοιο αιματηρό συμβάν είχε γίνει στην Ελλάδα; Είναι βέβαιο ότι θα ξιφουλκούσαν εναντίον της χώρας μας, εγκαλώντας την για ανικανότητα.

. Γαλλία: Τελειωμό δεν έχουν τα σκάνδαλα συντηρητικών τε και σοσιαλιστών. Ο  σοσιαλιστής υπουργός Εσωτερικών Μπρινό Λε Ρού μιμήθηκε- ή μάλλον ξεπέρασε- τον Φιγιόν και βόλεψε τις ανήλικες κόρες του σε καλό πόστο. Υστέρα ήρθε η σειρά του Μοσκοβισί (τζάμπα κοστούμια και αυτός) και μετά ο πανταχού παρών Φιγιόν που εγκαλείται για επιλήψιμες δοσοληψίες με Λιβανέζο επιχειρηματία… Κατά τα λοιπά, η διαφθορά ενδημεί μονάχα στον αφορεσμένο Νότο, που θα ΄λεγαν με υψωμένο φρύδι κάτι τσακάλια του Βορρά.

. Ερντογάν: Έχει πάρει ψηλά τον αμανέ ο ασύστολος γείτονας. Έφτασε στο σημείο να λέει ότι σε λίγο δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν οι όπου γης Ευρωπαίοι. «Θα το φάει το κεφάλι του», λέγανε στο χωριό μου για εκείνον που ξεπερνούσε το όριο , διάγοντας βίο αλαζονικό και προκλητικό.

. Εξεστι  ασχημονείν: Ο πολύς Νταϊσελμπλουμ είπε χύμα όσα λένε ψιθυριστά  κατά καιρούς αρκετοί Ευρωπαίοι, αλλά και κάτι δικοί μας. Ξεχάσαμε ότι π.χ. στην Γερμανία, θεωρείται δεδομένο-με την αρωγή των κίτρινων μήντια- ότι οι Έλληνες εργάζονται λιγότερο από όλους, τεμπέληδες γαρ, και ότι περνούν ζωή και κότα τρώγοντας τα λεφτά που παρέχει αφειδώς η Ένωση; Μήπως δεν είναι κάποιοι ημέτεροι που εγκαλούν τη χώρα μας για διαφθορά και τεμπελιά; Δεν πρωτοτύπησε  λοιπόν, ο φουρκισμένος από την εκλογική συντριβή Ολλανδός. Απλώς, απέδωσε προκλητικά το «πιστεύω» των Βορείων για τους χαραμοφάηδες του Νότου…

. 25η Μαρτίου : Θα βγάλω σημαία στο μπαλκόνι, θα τηλεφωνήσω στους φίλους για να κατέβουμε στην παρέλαση-με τις σημαιούλες στο χέρι, φυσικά- και αργότερα, με τσίπουρα και κρασάκι, η κουβέντα θα φέρει στο τραπέζι την Τριπολιτσά και το Μεσολόγγι, τον Κολοκοτρώνη και τον Καραϊσκάκη, την «εθνική παλιγγενεσία» και την Συνέχεια του Ελληνισμού. Έτσι! Όπως κάθε χρόνο. Προς τιμήν της εθνικής επετείου.

. Στον δρόμο :Το βράδυ του Σαββάτου, αν κερδίσει η Εθνική στο Βέλγιο, θα βρεθούμε στον δρόμο πανηγυρίζοντας. Ιτε παίδες!