current views are: 4

17 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση05:25

Κραυγές και ψίθυροι

Κυρίως κραυγές είχε η εβδομάδα που φεύγει. Από Τουρκία και Ολλανδία. Κερδισμένοι οι Ρούτε – Ερντογάν και ίσως οι ευρωπαϊκές κοινωνίες

Δημοσίευση 05:25’

Κυρίως κραυγές είχε η εβδομάδα που φεύγει. Από Τουρκία και Ολλανδία. Κερδισμένοι οι Ρούτε – Ερντογάν και ίσως οι ευρωπαϊκές κοινωνίες

Κυρίως κραυγές είχε η εβδομάδα που φεύγει. Από Τουρκία και Ολλανδία. Κερδισμένοι οι Ρούτε – Ερντογάν και ίσως οι ευρωπαϊκές κοινωνίες, που φαίνεται να αντιλαμβάνονται Τουρκία τι σημαίνει.

. Απόηχος : «Σύντομα θα ξεσπάσουν ιεροί πόλεμοι στην Ευρώπη», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, μετά τις εκλογές στην Ολλανδία, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην Ευρώπη… Δεν αποκλείεται να συμβεί αυτό που προβλέπει ο κ.Τσαβούσογλου. Μόνο που οι ευθύνες της Ευρώπης για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, είναι διαφορετικές από αυτές που νομίζει ο Τούρκος υπουργός…

. Αθήνα : Να και μια ευφρόσυνη είδηση, τουλάχιστον σε επίπεδο εξαγγελίας: Τέσσερις  παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακος που μπορούν να αλλάξουν το χλωμό πρόσωπο της πρωτεύουσας( Ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, Αστικό Πάρκο στη θέση του νυν γηπέδου του Παναθηναϊκού, Νέο γήπεδο του ΠΑΟ στο Γουδή και Ανάπλαση του Ελαιώνα)… Φυσικά, κρατάμε μικρό καλάθι. Γιατί, συναφείς εξαγγελίες έχουν γίνει δύο φορές μέχρι τώρα, από κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

. Φασισμός : Ο εμπρησμός βιβλιοπωλείων συνιστά φασισμό. Τελεία και  παύλα. Βιβλία καίνε οι ναζί, οι φασίστες, οι θρησκόληπτοι και οι αφηνιασμένοι ιδεοληπτικοί που θεωρούν την αποτρόπαιη συμπεριφορά τους πράξη αντίστασης.

. Φιγιόν : Σκάνδαλα εν σειρά. Από τις καλοπληρωμένες αργομισθίες της οικογένειας μέχρι τα σινιέ κοστούμια του ιδίου. Πίσω από τις «γλαφυρές γραβάτες» του καθωπρεσπισμού, ο κακοήθης κόσμος της ευτέλειας.

. Deliveri Boys : Όχι αυτά της αδυσώπητης κομματικής προπαγάνδας, αλλά τα άλλα, τα γνωστά, με τα μηχανάκια και το καθημερινό άγχος για το μεροκάματο. Σβέλτοι και προσεκτικοί οι ντελιβεράδες. Ακόμη και όταν παραβαίνουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σπανίως προκαλούν ατυχήματα. Γι αυτό, ας είμαστε επιεικείς . Τους αξίζει κατανόηση και στοργικό βλέμμα… Υ.Γ. Ας εκληφθεί  η μικρή αυτή αναφορά ως  in memoriam για τον ντελιβερά  που  σκοτώθηκε  προχθές εν ώρα εργασίας.

. Επιτέλους : Ελληνικό πρωινό σε ενοίκους μικρών τουριστικών καταλυμάτων καθιερώνει η  Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων. Αξιέπαινη πρωτοβουλία που αξιοποιεί και προβάλλει τα ελληνικά προϊόντα.

. Μέμνησο : «Εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα΄ρθεις», λέει η λαϊκή παροιμία. Ας την έχουν υπόψιν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Να θυμούνται τις καταγγελίες, τις συνεχείς αρνήσεις και  τις ελάχιστες καταφάσεις, τις αστοχίες, τις αδυναμίες, την καταστροφολογία  και πολλά άλλα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς τους. Θα τα βρουν μποστά τους ,όταν αλλάξουν οι ρόλοι…

. Η ποίηση: Με αφορμή την 21η Μαρτίου, ημέρα της Ποιήσεως, απόσπασμα από το Αξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη: «Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική/το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου/Μοναχή έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου/Εκεί σπάροι και πέρκες/ανεμόδαρτα ρήματα/ρεύματα πράσινα μες στα γαλάζια/όσα είδα στα σπλάχνα μου ν΄ανάβουνε».

Καλό Σαββατοκύριακο!