ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Μικρό σχόλιο για μια μεγάλη αθλιότητα

του Γιάννη Τριάντη - Δημοσίευση 25 Απριλίου 2017, 17:24 / Ανανεώθηκε 25 Απριλίου 2017, 20:25
Μικρό σχόλιο για μια μεγάλη αθλιότητα
Facebook Twitter Whatsapp

Όχι. Δεν το διέπραξε ο στωμύλος Τζήμερος η κάποιος από την συνομοταξία της τοξικής μαγκιάς. Δυστυχώς, ο Νίκος Δήμου διέπραξε την αθλιότητα. Εγραψε στο τουίτερ: «Αν ο Αλέξης αντί για την κνίτισα Περιστέρα είχε ερωτευθεί την καθηγήτριά του, ίσως είχε γίνει ο Ελληνας Μακρόν. Τώρα όμως έμεινε αμόρφωτος».

Όχι. Δεν το διέπραξε ο στωμύλος Τζήμερος ή κάποιος από την συνομοταξία της τοξικής μαγκιάς. Δυστυχώς, ο Νίκος Δήμου διέπραξε την αθλιότητα. Εγραψε στο τουίτερ: «Αν ο Αλέξης αντί για την κνίτισα Περιστέρα είχε ερωτευθεί την καθηγήτριά του, ίσως είχε γίνει ο Ελληνας Μακρόν. Τώρα όμως έμεινε αμόρφωτος»

 

Τέτοιος λαϊκισμός και τόση ρηχότητα σε 23 λέξεις σπανίως βρίσκεις. Εκτός κι αν ο κ.Δήμου θεωρεί το σχολιό του αποτύπωμα χιούμορ, οπότε οφείλει να προβληματιστεί για την ποιότητα των χιουμοριστικών του επιδόσεων.

Λοιπόν, πες ο,τι θέλεις για την ιδεολογία της ΚΝΕ. Αλλά από πού προκύπτει ότι οι Κνίτες ήσαν και είναι αμόρφωτοι; Ειδικά για την σύζυγο του πρωθυπουργού, αν έμπαινε στον κόπο ο κ.Δήμου να δεί το βιογραφικό της, θα διαπίστωνε ότι υπερτερεί κατά πολύ της καθηγήτριας συζύγου του Μακρόν.

Και εν πάση περιπτώσει, αν ρίξει μια ματιά γύρω του ο γνωστός συγγραφέας, θα διαπιστώσει ότι πολλοί πρωταγωνιστές της σημερινής πολιτικής σκηνής, αλλά και πλείστοι όσοι (οικονομολόγοι, δημοσιολόγοι, επιχειρηματίες κ.α.) υπήρξαν στα νιάτα τους Κνίτες.

Αλλά αυτό είναι το ελάχιστο. Αν ήταν κομμώτρια η επιχειρηματίας άσχετη με τα γράμματα η σύζυγος του Τσίπρα ή του Μακρόν, θα υπήρχε πρόβλημα; Μονάχα ελιτίστες της κακιάς ώρας θα κατέληγαν στο συμπέρασμα αυτό. Εκτός και αν στην αρνητική απόφανση  του κ.Δήμου βαρύνει και το γεγονός ότι η κυρία Μπαζιάνα κατάγεται από την Καρδίτσα…

Χαρακτηρίστηκε δηκτικό το σχόλιο του κ.Δήμου. Όμως είναι τόσο ρηχό που δεν μπορεί καν να  διεκδικήσει  τον χαρακτηρισμό του δηκτικού. Μήπως είναι ευφυές και πρωτότυπο; Μάλλον στον τεφρό κατάλογο  του εξυπνακισμού εντάσσεται. Που θέλει να εντυπωσιάσει με ευρήματα-φωτοβολίδες.

Και κάτι τελευταίο: Γιατί να θέλει ο Τσίπρας και ο κάθε Τσίπρας να γίνει ο Ελληνας Μακρόν; Υπάρχουν πολλοί  άνθρωποι που απεχθάνονται-ή τέλος πάντων δεν ζηλεύουν- καριέρα δίπλα στους Ρότσιλντ. Για πολλούς λόγους. Ιδεολογικούς, πολιτικούς, κοινωνικούς κ.α. Εξάλλου, έκαστος εφ΄ω ετάχθη…

Δυστυχώς, ο Νίκος Δήμου όλο και πιο συχνά δείχνει ότι δεν σέβεται ούτε τον εγγράμματο εαυτό του ούτε την σοφία των χρόνων που σωρεύει ο χρόνος στον καθένα μας.

Υ.Γ. Παρεμπίπτον, αλλά ενδιαφέρον: Όταν τα μήντια είχαν ξιφουλκήσει εναντίον της κυρίας Μπαζιάνα για την αμφιεσή της στο Πεκίνο, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, κάποια κυρία είχε το θάρρος να την υπερασπιστεί. Ηταν η Μαρέβα Μητσοτάκη. Που δεν μίλησε ούτε για Κνίτισα ούτε για άλλο τι.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr