ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Η μεγάλη ανατριχίλα

του Γιάννη Τριάντη - Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου 2017, 19:15 / Ανανεώθηκε 9 Οκτωβρίου 2017, 21:58
Η μεγάλη ανατριχίλα
Facebook Twitter Whatsapp

Ενστάσεις υπάρχουν. Είτε ως επιμέρους παρατηρήσεις για σημεία του Νομοσχεδίου είτε ως ριζικές διαφωνίες ακόμη και στην επιστημονική κοινότητα (π.χ. διαφωνεί η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος, ενώ συμφωνεί η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία). 

Όχι, δεν θα πούμε για την γνωστή ταινία του Λόρενς Κάσνταν. Μεγάλη ανατριχίλα προκαλούν οι εξωφρενικές αντιδράσεις εκείνων που εναντιώνονται στην επικείμενη ρύθμιση για την ταυτότητα φύλου. Πρόκειται για ένα εκρηκτικό συνονθύλευμα άγνοιας, υποκρισίας, λαϊκισμού, ιδιοτέλειας και ανοησίας.

Ενστάσεις υπάρχουν. Είτε ως επιμέρους παρατηρήσεις για σημεία του Νομοσχεδίου είτε ως ριζικές διαφωνίες ακόμη και στην επιστημονική κοινότητα (π.χ. διαφωνεί η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος, ενώ συμφωνεί η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία). Όμως αυτά είναι θετικά.  Διότι δίνουν την ευκαιρία στον καθένα να πληροφορηθεί, να αξιολογήσει και να μορφώσει γνώμη.

Η νομική κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου είναι επιβεβλημένη, όχι γιατί το επιβάλλουν τα κρατούντα στην Ενωση, αλλά γιατί το απαιτεί η πραγματικότητα. Εκείνη που λέει ότι υπάρχουν διεμφυλικά άτομα- πρόσωπα με διχασμό φύλου-, τα οποία αντιμετωπίζουν πλείστα όσα προβλήματα.

Δεν πρόκειται για προσωπικό καπρίτσιο κάποιων ούτε για προσωπική υπόθεση που άπτεται του σεξουαλικού προσανατολισμού. Πρόκειται για πραγματική κατάσταση, η οποία δεν αντιμετωπίζεται με στρουθοκαμηλισμούς ούτε με εκρήξεις ιλαροτραγικής αμηχανίας , άκρατης ανοησίας και θηριώδους άγνοιας σαν κι αυτές:

  • «Αν αυτές οι καταστάσεις (οι gay) ήταν φυσιολογικές, τότε ο Θεός θα δημιουργούσε τον Αδάμ και τον Γιώργο» ( Στέργιος Γιαννάκης, βουλευτής Πρεβέζης της ΝΔ )… Εδώ κανοναρχεί η θηριώδης άγνοια, καθώς ο βουλευτής μπερδεύει τον σεξουαλικό προσανατολισμό με ένα πραγματικό πρόβλημα που επιζητεί λύση… Φανταστείτε, τώρα, τι θα λέει στους ψηφοφόρους του ο βουλευτής αυτός. Ξέρει ότι η κοινωνία είναι εν πολλοίς απληροφόρητη για τέτοια θέματα και επενδύει στο ενστικτώδες της αντίδρασης. Αντί λοιπόν να ενημερωθεί ο ίδιος και να ενημερώσει σοβαρά και υπεύθυνα τους ψηφοφόρους και την τοπική κοινωνία, προτιμά τον λαϊκίστικο καταγγελτισμό.
  • Θα αλωθεί το άβατον του Αγίου Όρους(!), δήλωσε ο βουλευτής  της Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης, ενώ στην ίδια ρότα- του κινδυνολογικού πρωτογονισμού –κινήθηκε και ο πρόεδρος του κόμματος.
  • Φάμπρικα που θα ενισχύσει την εισροή και παραμονή μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας είδε ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος (θα ζητούν αλλαγή ταυτότητας φύλου, θα την εξασφαλίζουν και έτσι θα είναι αδύνατος ο επαναπατρισμός τους διότι θα κινδυνεύουν με ποινή θανάτου στη χώρα τους )… Έχει και η υπερβολή το όριό της.
  • Τέλος,  η ΝΔ δεν ψηφίζει το Νομοσχέδιο, αλλά ετοιμάζει δική της πρόταση. Άρα, δέχεται-και σωστά- ότι υπάρχει θέμα που πρέπει σοβαρά και υπεύθυνα να αντιμετωπιστεί. Δυστυχώς, επιλέγει τη ν αρνητική ψήφο για να μην φανεί ότι ταυτίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Λαϊκισμός πρώτου μεγέθους, που θυμίζει την αντίστοιχη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Όσο για την συμπεριφορά μέρους των ΜΜΕ-κυρίως των ηλεκτρονικών- τι να πεις; Θηριώδης άγνοια, ασκήσεις χλευαστικής εναντίωσης και εξυπνακισμοί μικροπολιτικού χαρακτήρα, ειδικά σε πολλά σόσιαλ μήντια. Μονάχα μια κραυγή ταιριάζει: Αιδώς Αργείοι

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr