ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Είναι έτσι επειδή έτσι νομίζουμε;

του Γιάννη Τριάντη - Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου 2018, 19:09 / Ανανεώθηκε 26 Ιανουαρίου 2018, 21:52
Είναι έτσι επειδή έτσι νομίζουμε;
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Τα συλλαλητήρια, οι θιασώτες της άμεσης λύσης και η αναδίπλωση

Σημειώσεις στο περιθώριο του Μακεδονικού, με αφορμή απόψεις και σχόλια που εκτοξεύονται σαν σαΐτες πανταχόθεν, διεκδικώντας την απόλυτη αλήθεια:

  1. Δεν ξεχνώ: Διαψεύστηκαν οικτρά όσοι πίστευαν ότι η υπόθεση του Ονόματος Μακεδονία θα ξεχαστεί. Μουδιασμένοι όσοι επένδυαν στη λήθη και στην αδιαφορία της ελληνικής κοινωνίας, μιλούν τώρα –ειδικά μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης-για…εθνικιστικά αντανακλαστικά και ακροδεξιά ροπή. Λυπάμαι, αλλά πρόκειται για κινδυνολογικές ανοησίες. Εκτός κι αν δεχτούμε ότι το 60 με 70% των Ελλήνων που αντιδρούν, πρόσκειται ή ανήκει στην Ακροδεξιά
  2. Ξεχνούν: Ορισμένοι προοδευτικοί, πολιτικοί και σχολιαστές, που υμνούσαν τους Αγανακτισμένους του Συντάγματος, λένε ότι δεν πάνε στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, επειδή συμμετέχει η Χρυσή Αυγή. Ξεχνούν, βέβαια, ότι οι Χρυσαυγίτες είχαν καθημερινή παρουσία στις πύρινες συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων. Το γεγονός αυτό  δεν είχε εμποδίσει χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες να διαδηλώνουν στην καρδιά της Αθήνας, αδιαφορώντας για την παρουσία των φαιών.
  3. Αναδίπλωση: Αποδοκιμάστηκε η έκκληση του Αρχιεπισκόπου για μη συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Κι έτσι, εκών άκων, αναδιπλώθηκε μιλώντας τώρα για συμμετοχή «κατά συνείδηση, με σύνεση και υπευθυνότητα»(απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου). Στερνή μου γνώση…
  4. Τι χάσαμε; Ακούγεται κατά κόρον από τους θιασώτες της λύσης «εδώ και  τώρα»: η εκκρεμότης επι τόσα χρόνια βλάπτει τη χώρα μας. Ρωτάς, λοιπόν, «τι ακριβώς χάσαμε» και ακούς απαντήσεις τύπου « χάνουμε την ευκαιρία για σημαντικό ρόλο στα Βαλκάνια», «η εκκρεμότης μάς εκθέτει στα μάτια της Ευρώπης» κλπ. Συγγνώμη, αλλά πρόκειται για χλωμά και διόλου πειστικά επιχειρήματα. Ασφαλώς και θα ήταν ευχής έργον να μην υπάρχει αυτός ο κόμπος, αλλά είναι προτιμότερος μπροστά σε μια λύση που θα είναι καταστροφική για τη χώρα   μας (καταστροφική αν συνυπογράψουμε πρόταση που θα αναγνωρίζει Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα ως αναφαίρετο δικαίωμα της γείτονος). Εξάλλου, αυτός που καίγεται (λόγω Ενωσης και ΝΑΤΟ) είναι η γείτων. Και το δείχνει.

 - Όσο για το επιχείρημα ότι εκατόν τόσες χώρες έχουν αναγνωρίσει την FYROM με το Συνταγματικό της όνομα, πρώτον, υπάρχουν άλλες τόσες  που δεν το έχουν πράξει. Δεύτερον, κανένας δεν γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον στα Βαλκάνια (ήδη, η Σερβία ομολόγησε ότι ήταν λάθος της να αναγνωρίσει την γείτονα ως Μακεδονία). Σημασία τεράστια και καθοριστική έχει το γεγονός να μην την αναγνωρίσει η Ελλάδα.

5)  Αθλιότητες : Τι πάει να πεί «γυφτοσκοπιανοί»; Πρόκειται για ωμό πρωτογονισμό και αθλιότητα ολκής, που δεν ταιριάζουν σε πολίτες που εμφορούνται από δημοκρατικά ιδεώδη.

6) Ξεχνούν (2) : Αν νομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι οι πολίτες που τον ψήφισαν, συμπλέουν ιδεολογικά μαζί του (π.χ. στα εθνικά), πλανάται. Ψηφίστηκε λόγω αντιμνημονιακής δυναμικής και, την δεύτερη φορά, επειδή πιστώθηκε με προσπάθεια να αντισταθεί στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών (το ότι τις υλοποιεί κατά γράμμα, είναι άλλης τάξεως θέμα)…

Αυτά τα ολίγα επί του παρόντος. Καλό Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr