ΔΙΕΘΝΗ

Αποσύρθηκε από τις γαλλικές εκλογές ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν

Δημοσίευση 16 Μαρτίου 2012, 08:56 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αποσύρθηκε από τις γαλλικές εκλογές ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν
Facebook Twitter Whatsapp
Ο πρώην πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν απέσυρε την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές χθες αφού απέτυχε να συγκεντρώσει τον αριθμό των 500 υπογραφών που απαιτείτο για να είναι υποψήφιος κι επίσημα, εξέλιξη η οποία ίσως ωφελήσει τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
Ο πρώην πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν απέσυρε την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές χθες αφού απέτυχε να συγκεντρώσει τον αριθμό των 500 υπογραφών που απαιτείτο για να είναι υποψήφιος κι επίσημα, εξέλιξη η οποία ίσως ωφελήσει τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Ο Ντε Βιλπέν, κεντροδεξιός αντίπαλος του Σαρκοζί ο οποίος είχε εγκαταλείψει το UMP πέρυσι, φερόταν να συγκεντρώνει από 1 ως 2% της πρόθεσης ψήφου εν όψει του πρώτου γύρου των εκλογών την 22α Απριλίου.

Μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση χθες είπε ότι θα χρειαζόταν ένα θαύμα για να συγκεντρώσει τις υπογραφές που απαιτούνται ως την προθεσμία, η οποία έληγε σήμερα. «Μου λείπουν περίπου 30», είπε ο Ντε Βιλπέν στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2. Αρνήθηκε να απαντήσει εάν θα σχηματίσει μια συμμαχία με κάποιον άλλο υποψήφιο, περιοριζόμενος να πει ότι «οι συμμαχίες δεν είναι στη φύση μου».