current views are: 1

17 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση11:59

Δεν θα παρευρεθεί στα βραβεία «Der Steiger» o Ερντογάν

Ακύρωσε τελικά την παρουσία του στο Μπόχουμ της Γερμανίας, όπου επρόκειτο σήμερα να τιμηθεί με το βραβείο «Der Steiger», ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.   

Δημοσίευση 11:59’
αρθρο-newpost

Ακύρωσε τελικά την παρουσία του στο Μπόχουμ της Γερμανίας, όπου επρόκειτο σήμερα να τιμηθεί με το βραβείο «Der Steiger», ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.   

Ακύρωσε τελικά την παρουσία του στο Μπόχουμ της Γερμανίας, όπου επρόκειτο σήμερα να τιμηθεί με το βραβείο «Der Steiger», ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.    Η τουρκική πλευρά επικαλέστηκε τη συντριβή του ελικοπτέρου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Αφγανιστάν ως αιτία της αλλαγής του προγράμματος του Τούρκου πρωθυπουργού.   
   
Η απόφαση ωστόσο για βράβευση του κ. Ερντογάν είχε προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από τους συγκυβερνώντες Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) και τους Φιλελεύθερους (FDP), όσο και από τους Πράσινους, αλλά και από την Ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων, οι οποίοι εξέφρασαν αμφιβολίες εάν μία τιμητική διάκριση για τις επιδόσεις στην ανοχή και τον ανθρωπισμό μπορεί να δοθεί στον ηγέτη μιας χώρας όπου παραβιάζονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.   

Οι διοργανωτές πάντως είχαν υποστηρίξει ότι στο πρόσωπο του κ. Ερντογάν επρόκειτο να τιμηθεί η 50ετής γερμανοτουρκική σχέση.  

Η αστυνομία του Μπόχουμ είχε προετοιμαστεί για διαδηλώσεις διαμαρτυρίας περισσότερων από 20.000 ατόμων, μεταξύ των οποίων Κούρδοι, Αρμένιοι και Αλεβίτες, ενώ κριτική είχε δεχθεί τις προηγούμενες ημέρες και ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος επρόκειτο να παρουσιάσει απόψε τον κ. Ερντογάν κατά την τελετή βράβευσής του.  
   
Σημειώνεται ότι το βραβείο «Der Steiger», που αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία, απονέμεται προς την τιμήν των παλαιών ανθρακωρύχων της περιοχής Ρουρ.


σχετικα αρθρα