ΔΙΕΘΝΗ

Άρχισε η δίκη του τούρκου στρατηγού Μπασμπούγ

Δημοσίευση 26 Μαρτίου 2012, 13:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Άρχισε η δίκη του τούρκου στρατηγού Μπασμπούγ
Facebook Twitter Whatsapp
Σήμερα εκδικάζεται η υπόθεση του στρατηγού Ιλκέρ Μπασμπούγ, ο οποίος κατηγορείται για τρομοκρατία σε μια ιστορική δίκη που καταδεικνύει τη μείωση της ισχύος ενός στρατού, ο οποίος βρισκόταν κάποτε υπεράνω των πολιτικών ηγετών.
Σήμερα εκδικάζεται η υπόθεση του στρατηγού Ιλκέρ Μπασμπούγ, ο οποίος κατηγορείται για τρομοκρατία σε μια ιστορική δίκη που καταδεικνύει τη μείωση της ισχύος ενός στρατού, ο οποίος βρισκόταν κάποτε υπεράνω των πολιτικών ηγετών. Κατά την εμφάνισή του στα δικαστήρια, ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας χαιρέτισε τους υποστηρικτές του και δήλωσε πως η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή.

Ο Μπασμπούγ, αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων από το 2008 ως το 2010, κατηγορείται ότι ήταν επικεφαλής ενός μυστικού δικτύου με την ονομασία "Εργκενεκόν", το οποίο φέρεται ότι βρισκόταν πίσω από μια σειρά αναπόδεικτων μέχρι σήμερα συνωμοσιών κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο δικηγόρος του ωστόσο δήλωσε το Σαββατοκύριακο πως η υπόθεση δεν έχει στόχο μόνο τον Μπασμπούγ, αλλά επίσης "τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και, σε πολιτικούς όρους, ακόμη και το κράτος".