ΔΙΕΘΝΗ

Ευθύνες στην πολιτική ηγεσία του Ισραήλ για τις φονικές φωτιές του 2010

Δημοσίευση 20 Ιουνίου 2012, 18:15 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ευθύνες στην πολιτική ηγεσία του Ισραήλ για τις φονικές φωτιές του 2010
Facebook Twitter Whatsapp
Έκθεση – κόλαφος της αρμόδιας ισραηλινής αρχής που ασκεί τον έλεγχο των κρατικών ενεργειών.
Έκθεση – κόλαφος της αρμόδιας ισραηλινής αρχής που ασκεί τον έλεγχο των κρατικών ενεργειών.
Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε σήμερα, αποδίδει σημαντικές ευθύνες στην τότε πολιτική ηγεσία της χώρας για τη φονική δασική πυρκαγιά του 2010, εξαιτίας της οποίας 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αρχής Μίκα Λίντεστράους, η κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νεντανιάχου είχε προχωρήσει στη λήψη ελλιπών μέτρων θωράκισης της χώρας από το ενδεχόμενο απρόβλεπτων φυσικών καταστροφών. Για την ακρίβεια κατηγορεί τον Πρωθυπουργό, καθώς και τους τότε Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομίας και Δημόσιας Ασφάλειας ως συνυπεύθυνους για τις ανεπάρκειες και τις αδυναμίες που εμφανίστηκαν κατά τη διαδικασία κατάσβεσης της πυρκαγιάς, η οποία οδήγησε δεκάδες ανθρώπους στο θάνατο. Πολλοί νεκροί ήταν σωφρονιστικοί υπάλληλοι που είχαν επιστρατευθεί για να απεγκλωβίσουν έγκλειστους σε κοντινή στον τόπο του δράματος φυλακή.

Οι λιγοστές επενδύσεις σε κατασβεστικά μέσα, οι ελλείψεις σε υποδομές αποτροπής εξάπλωσης της πυρκαγιάς, η υποστελέχωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας καθώς και η μη επαρκής υποστήριξη του πυροσβεστικού σώματος με τα απαραίτητα μέσα, αναφέρονται ως οι κύριοι παράγοντες που οδήγησαν στην πολύνεκρη τραγωδία.

Αν και η έκθεση είναι εξαιρετικά επιβαρυντική για το πολιτικό προσωπικό, εν τούτοις έως τώρα δεν έχουν κινηθεί διαδικασίες από τα αρμόδια όργανα για την απόδοση ποινικών ευθυνών προς τους πολιτικούς ιθύνοντες.

Πηγή: reuters

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr