ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθη η μητέρα του Μοχάμεντ Μπουαζίζι

Δημοσίευση 13 Ιουλίου 2012, 19:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνελήφθη η μητέρα του Μοχάμεντ Μπουαζίζι
Facebook Twitter Whatsapp
Μία φιλονικία σε δικαστήριο στο Σίντι Μπουζίντ ήταν η αιτία για τη σύλληψη της μητέρας του Μοχάμεντ Μπουαζίζι, του νεαρού πλανόδιου πωλητή που αυτοπυρπολήθηκε στην Τυνησία, πυροδοτώντας την εξέγερση που οδήγησε στην ανατροπή του προέδρου Μπεν Άλι.
Μία φιλονικία σε δικαστήριο στο Σίντι Μπουζίντ ήταν η αιτία για τη σύλληψη της μητέρας του Μοχάμεντ Μπουαζίζι, του νεαρού πλανόδιου πωλητή που αυτοπυρπολήθηκε στην Τυνησία, πυροδοτώντας την εξέγερση που οδήγησε στην ανατροπή του προέδρου Μπεν Άλι. Η 60χρονη Μανουμπία Μπουαζίζι συνελήφθη μετά από φιλονικία που είχε με ένα δικαστή μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπως ανέφερε ένας εισαγγελέας. Σύμφωνα με τον γιο της, τον Σάλεμ Μπουαζίζι, η γυναίκα λογομάχησε με έναν γραμματέα του δικαστηρίου και όχι με τον δικαστή. Ο γραμματέας την «εξευτέλισε» και την έσπρωξε προς την έξοδο και ακολούθησε ανταλλαγή ύβρεων και από τις δύο πλευρές, ανέφερε ο ίδιος, τονίζοντας ότι οι υπάλληλοι την είχαν διώξει άλλες δύο φορές και αυτή ήταν η τρίτη φορά που θα έφευγε και πάλι χωρίς να έχει πετύχει το στόχο της.

Η Μανουμπία είχε πάει στο δικαστήριο για να υπογράψει τα έγγραφα με τα οποία θα λάμβανε την αποζημίωση που δίνει η κυβέρνηση στους γονείς των Μαρτύρων της Επανάστασης.

Ο εισαγγελέας ξεκίνησε έρευνα και κάλεσε ως μάρτυρες όσους βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα. Ένας από τους μάρτυρες υποστήριξε ότι η γυναίκα «απείλησε να βάλει φωτιά στο δικαστήριο».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr