ΔΙΕΘΝΗ

Aπειλητικό μήνυμα του Πανέτα στην Τεχεράνη

Δημοσίευση 18 Ιουλίου 2012, 17:12 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Aπειλητικό μήνυμα του Πανέτα στην Τεχεράνη
Facebook Twitter Whatsapp
Αυστηρό μήνυμα προς το Ιράν απηύθηνε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λίον Πανέτα, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα θεωρήσουν άμεσα υπεύθυνη την Τεχεράνη στην περίπτωση κάθε εγχειρήματος να διακοπεί η ναυτιλιακή δραστηριότητα των πλοίων στην πετρελαιοπαραγωγική περιοχή του Κόλπου.
Αυστηρό μήνυμα προς το Ιράν απηύθηνε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λίον Πανέτα, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα θεωρήσουν άμεσα υπεύθυνη την Τεχεράνη στην περίπτωση κάθε εγχειρήματος να διακοπεί η ναυτιλιακή δραστηριότητα των πλοίων στην πετρελαιοπαραγωγική περιοχή του Κόλπου. «Οι Ιρανοί θα πρέπει να κατανοήσουν πως οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα θα τους θεωρήσουν άμεσα υπευθύνους για κάθε διακοπή ναυτιλιακής δραστηριότητας στην περιοχή αυτή από το Ιράν, ή από τα υποκατάστατά του στο πεδίο αυτό», τόνισε ο Πανέτα σε συνέντευξη Τύπου στο Πεντάγωνο.

Ο Πανέτα πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ είναι ικανές να κατατροπώσουν κάθε ιρανική προσπάθεια να σταματήσει το θαλάσσιο εμπόριο. «Οι ΗΠΑ είναι πληρέστατα προετοιμασμένες για παν ενδεχόμενο εδώ. Έχουμε επενδύσει σε κάθε δυνατότητα που εξασφαλίζει ότι κάθε ιρανική προσπάθεια να σταματήσει η ναυτιλία στον Κόλπο είναι κάτι το οποίο θα μπορέσουμε να κατατροπώσουμε, εάν εκείνοι αποφασίσουν να κάνουν κάτι σχετικό», δήλωσε.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr