ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Χιλιάδες συντάξεις και επιδόματα «μαϊμού» με κόστος εκατομμυρίων ευρώ

Δημοσίευση 7 Αυγούστου 2012, 13:04 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ιταλία: Χιλιάδες συντάξεις και επιδόματα «μαϊμού» με κόστος εκατομμυρίων ευρώ
Facebook Twitter Whatsapp
Πλήθος συντάξεων, καθώς και επιδομάτων ασθενείας, αναπηρίας, ανεργίας, μητρότητας, φοίτησης, κ.ά. λάμβαναν, ως μη όφειλαν, χιλιάδες Ιταλοί, κατόπιν συνεννόησης με τους γιατρούς τους και την ανοχή ή την αβλεψία των επίσημων αρχών, διαπίστωσε η Υπηρεσία Οικονομικού Εγκλήματος της Ιταλίας.
Πλήθος συντάξεων, καθώς και επιδομάτων ασθενείας, αναπηρίας, ανεργίας, μητρότητας, φοίτησης, κ.ά. λάμβαναν, ως μη όφειλαν, χιλιάδες Ιταλοί, κατόπιν συνεννόησης με τους γιατρούς τους και την ανοχή ή την αβλεψία των επίσημων αρχών, διαπίστωσε η Υπηρεσία Οικονομικού Εγκλήματος της Ιταλίας. Το κόστος για τα ιταλικά δημόσια ταμεία, από τις «μαϊμού» συντάξεις και τα αντίστοιχα επιδόματα, ανέρχεται σε πολλές δεκάδες εκατομμύρια κατ' έτος.

Ενδεικτικά αλλά χαρακτηριστικά, σε περιοχή της βορειοανατολικής Ιταλίας, «τυφλός» συνέλεγε ξυλεία για το χειμώνα, όταν στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας τον εντόπισαν για έλεγχο. Εν τω μεταξύ, άλλος «τυφλός» περπατούσε στο κέντρο της Πίζας, δίχως να συνοδεύεται από σκύλο ή να κρατά μπαστούνι. Στο Πιέβε Σάντο Στέφανο, Ιταλός που δήλωνε βαρύτατη ασθένεια, ώστε να λαμβάνει το ενδεδειγμένο επίδομα, βρισκόταν στο δάσος για να βρει τρούφες.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr