current views are: 1

17 Αυγούστου 2012
Δημοσίευση10:36

Δύο χρόνια φυλάκισης στις Pussy Riot για χουλιγκανισμό

Ένοχα για χουλιγκανισμό, ο οποίος υποκινείται από θρησκευτικό μίσος, είναι τα μέλη του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, όπως αποφάσισε το αρμόδιο ρωσικό δικαστήριο νωρίτερα σήμερα. Η φυλάκιση που προβλέπεται για τις τρεις, είναι αυτή της δίχρονης φυλάκισης.

Δημοσίευση 10:36’
αρθρο-newpost

Ένοχα για χουλιγκανισμό, ο οποίος υποκινείται από θρησκευτικό μίσος, είναι τα μέλη του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, όπως αποφάσισε το αρμόδιο ρωσικό δικαστήριο νωρίτερα σήμερα. Η φυλάκιση που προβλέπεται για τις τρεις, είναι αυτή της δίχρονης φυλάκισης.

Ένοχα για χουλιγκανισμό, ο οποίος υποκινείται από θρησκευτικό μίσος, είναι τα μέλη του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, όπως αποφάσισε το αρμόδιο ρωσικό δικαστήριο νωρίτερα σήμερα. Η φυλάκιση που προβλέπεται για τις τρεις, είναι αυτή της δίχρονης φυλάκισης. Η ρωσική αλλά και η διεθνής κοινή γνώμη περίμενε από το πρωί την ετυμηγορία δικαστηρίου της Ρωσίας για τα μέλη των Pussy Riot, τα οποία κατηγορούνται για χουλιγκανισμό έπειτα από την «πανκ προσευχή» εναντίον του Βλαντιμίρ Πούτιν στον  καθεδρικό ναό της Μόσχας.

Οι κατηγορούμενες διατείνονται ότι η πράξη τους αποτελούσε πολιτική διαμαρτυρία εκατά του Πούτιν και της ορθόδοξης εκκλησίας που τον υποστηρίζει. Οι εισαγγελικές αρχές τις κατηγορούσαν για  υποδαύλιση θρησκευτικού μίσους, ζητώντας να τους επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών. Την ίδια ώρα, η επίσημη ρωσική εκκλησία τις αποδοκιμάζει ως βλάσφημες.

Οι συνήγοροι των γυναικών ζήτησαν την αθώωση τους, τη στιγμή που οργανώσεις καταγγέλουν «σταλινικού τύπου» πρακτικές σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά που προσέλαβε η δίκη. Μάλιστα, η Διεθνής Αμνηστία επέδωσε ψήφισμα στη ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο, στο οποίο δηλώνεται η συμπαράσταση της ΜΚΟ στις Pussy Riot.

Εχθές, η μία από τις τρεις κατηγορούμενες σημείωσε ότι «η φυλάκισή μας αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη ότι όλη η χώρα χάνει τις ελευθερίες της».

Έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί τόσο υποστηρικτές των κατηγορούμενων όσο και άνθρωποι που τις αποδοκίμαζαν δηλώνοντας ότι το μέλλον του συγκροτήματος δεν είναι άλλο από την «καύση στην κόλαση».

Στο χώρο υπήρξε περιορισμένης έκτασης ένταση, ενώ η αστυνομία συνέλαβε τον γνωστό υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και «θανάσιμο εχθρό» του Βλαντιμίρ Πούτιν, Γκάρι Κασπάροφ.

Ο βαθύπλουτος Μιχαήλ Χαντακόρφσκι τόνισε ότι η δίωξη των Pussy Riots αποτελεί απόπειρα πλήγματος της ρωσικής αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά τους, διεθνούς βεληνεκούς καλλιτέχνες, όπως ο Πολ Μακάρτνει και η Μπγιόρκ, έχουν δηλώσει τη στήριξή τους στις ρωσίδες ομότεχνούς τους.


σχετικα αρθρα