ΔΙΕΘΝΗ

Ομολογία της TESCO: «Ο κιμάς μας προέρχεται 100% από κρέας αλόγου»

Δημοσίευση 12 Φεβρουαρίου 2013, 11:34 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ομολογία της TESCO: «Ο κιμάς μας προέρχεται 100% από κρέας αλόγου»
Facebook Twitter Whatsapp
Το διατροφικό σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη, κορυφώνεται με την παραδοχή μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ ότι πωλούσε 100% αλογίσιο κιμά.
Το διατροφικό σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη, κορυφώνεται με την παραδοχή μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ ότι πωλούσε 100% αλογίσιο κιμά.
Το σούπερ μάρκετ Tesco ήταν γνωστό, μεταξύ άλλων προϊόντων, για την κατεψυγμένη σάλτσα μπολονέζ η οποία ήταν πολυδιαφημισμένη.

Χθες με ανακοίνωσή της η εταιρεία παραδέχτηκε ότι ο κιμάς προέρχεται από 60%-100% από κρέας αλόγου. 
Ο τεχνικός διευθυντής της Tesco απολογήθηκε στους πελάτες της αλυσίδας λέγοντας πως απέσυραν προληπτικά το προϊόν όταν ξέσπασε το σκάνδαλο και προχώρησαν σε μια σειρά εξετάσεων οι οποίες απέδειξαν ότι το προϊόν περιέχει DNA αλόγου.

Εν τω μεταξύ, στις Βρυξέλλες θα συναντηθούν την Τετάρτη, υπουργοί από όλη την ΕΕ προκειμένου να συζητήσουν την λήψη πιο αυστηρών μέτρων για το επεξεργασμένο κρέας, εν μέσω του διατροφικού σκανδάλου με το κρέας αλόγου που εντοπίστηκε σε προϊόντα με σήμανση «βοδινό» και προκαλεί θύελλα σε όλη την Ευρώπη.

Την σύνοδο συγκάλεσε η Ιρλανδία που προεδρεύει της ΕΕ και ήταν η χώρα από όπου ξεκίνησε το διατροφικό σκάνδαλο όταν ανακαλύφθηκε κρέας αλόγου σε κατεψυγμένα μπέργκερ που υποτίθεται ότι ήταν φτιαγμένα από βοδινό. 

Μεταξύ των μέτρων που αναμένεται να συζητηθούν περιλαμβάνεται και η αναγραφή της προέλευσης του κρέατος στην ετικέτα του προϊόντος, ενώ το σκάνδαλο θα συζητηθεί και στην προγραμματισμένη για τις 25 Φεβρουαρίου σύνοδος των υπουργών γεωργίας.

Η αυριανή συνάντηση πραγματοποιείται καθώς σουπερμάρκετ στην Βρετανία υποχρεώθηκαν από την υπηρεσία για την ασφάλεια των τροφίμων (FSA) να ελέγξουν και άλλα προϊόντα με βάση το χοιρινό και το κοτόπουλο, ενώ οι εταιρείες επεξεργασμένου κρέατος στην Ιρλανδία καλούνται να προχωρήσουν σε ελέγχους DNA προκειμένου να καθησυχαστούν οι καταναλωτές και οι εξαγωγείς.

Μετά την αποκάλυψη ο Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος Όουεν Πάτερσον θα έχει και δεύτερη συνάντηση με την Υπηρεσία για την ασφάλεια των τροφίμων (FSA) και τους εκπροσώπους της βιομηχανίας τροφίμων για να συζητήσουν το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου που έχει βάλει σε αναμμένα κάρβουνα όλη την Ευρώπη.

Οι βουλευτές θα συζητήσουν το κρίσιμο θέμα μετά το σχετικό αίτημα των Εργατικών μετά την απόσυρση των σπαγκέτι μπολονέζ της Tesco.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr