ΔΙΕΘΝΗ

Εντοπίστηκε DNA αλόγου σε βοδινό κρέας και στην Πολωνία

Δημοσίευση 28 Φεβρουαρίου 2013, 12:33 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εντοπίστηκε DNA αλόγου σε βοδινό κρέας και στην Πολωνία
Facebook Twitter Whatsapp
Οι πολωνικές αρχές εντόπισαν DNA αλόγου σε βοδινό κρέας σε τρεις αποθήκες μετά τη στοχοποίηση της Πολωνίας από πολλά κράτη ως μιας από τις χώρες προέλευσης του αλλοιωμένης σύνθεσης κρέατος που συγκλονίζει την ευρωπαϊκή βιομηχανία τροφίμων.  
Οι πολωνικές αρχές εντόπισαν DNA αλόγου σε βοδινό κρέας σε τρεις αποθήκες μετά τη στοχοποίηση της Πολωνίας από πολλά κράτη ως μιας από τις χώρες προέλευσης του αλλοιωμένης σύνθεσης κρέατος που συγκλονίζει την ευρωπαϊκή βιομηχανία τροφίμων.   Αξιωματούχοι στην Ιρλανδία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Τσεχία ανέφεραν ότι προϊόντα όπως μπιφτέκια και λαζάνια που βρέθηκαν να περιέχουν κρέας αλόγου, προέρχονται από την Πολωνία.  

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Επιθεώρησης της Πολωνίας τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ ότι βρήκε τρία αλλοιωμένης σύνθεσης δείγματα από 121 που ανέλυσε και ότι πρόκειται να εξεταστούν ακόμα 80. Πολωνοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι δε βρέθηκαν ίχνη κρέατος αλόγου στα σφαγεία που ελέγχθησαν.  

Η Πολωνία εξάγει 330.000 τόνους προϊόντων βοδινού κρέατος ετησίως, δηλαδή πάνω από τα τρία τέταρτα της συνολικής παραγωγής, κυρίως στα υπόλοιπα μέλη της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης.