ΔΙΕΘΝΗ

Η Ikea αποσύρει τα λουκάνικα από τη ρωσική αγορά

Δημοσίευση 7 Μαρτίου 2013, 15:08 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η Ikea αποσύρει τα λουκάνικα από τη ρωσική αγορά
Facebook Twitter Whatsapp
Η σουηδική αλυσίδα επίπλων και οικιακού εξοπλισμού IKEA ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρει τα λουκάνικά της από την αγορά στην Ρωσία μετά τον εντοπισμό κρέατος αλόγου σε ορισμένα από αυτά.
Η σουηδική αλυσίδα επίπλων και οικιακού εξοπλισμού IKEA ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρει τα λουκάνικά της από την αγορά στην Ρωσία μετά τον εντοπισμό κρέατος αλόγου σε ορισμένα από αυτά. «Βρέθηκαν ίχνη που δείχνουν την παρουσία κρέατος αλόγου σε δείγματα λουκάνικων που παράγονται από την (ρωσική) εταιρεία TF Remit», αναφέρει η αλυσίδα σε ανακοίνωσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Ρωσία.

Η αλυσίδα «IKEA πήρε την απόφαση να διακόψει την πώληση των λουκάνικων» και «επιπλέον δείγματα εστάλησαν για αναλύσεις», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η αλυσίδα διευκρίνισε επίσης στην ανακοίνωσή της ότι οι αναλύσεις που έγιναν δεν έδειξαν την παρουσία κρέατος αλόγου στα κεφτεδάκια που πωλεί στην Ρωσία.

Στα τέλη Φεβρουαρίου και στις αρχές Μαρτίου, η αλυσίδα IKEA απέσυρε από την αγορά σε 25 χώρες, αλλά όχι στην Ρωσία, τα δημοφιλή κεφτεδάκια της, μετά τον εντοπισμό κρέατος αλόγου σε αυτά, κάτι το οποίο δεν αναφερόταν στην ετικέτα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr