current views are: 1

16 Μαρτίου 2013
Δημοσίευση18:18

Γερμανία: Πρόστιμο 50.000 ευρώ στον Κρίστιαν Βουλφ

Οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές μπορεί να βάλουν στο αρχείο την έρευνα σε βάρος του πρώην προέδρου της χώρας Κρίστιαν Βουλφ εφόσον δεχτεί να πληρώσει πρόστιμο για να κλείσει η υπόθεση.

Δημοσίευση 18:18’
αρθρο-newpost

Οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές μπορεί να βάλουν στο αρχείο την έρευνα σε βάρος του πρώην προέδρου της χώρας Κρίστιαν Βουλφ εφόσον δεχτεί να πληρώσει πρόστιμο για να κλείσει η υπόθεση.

Οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές μπορεί να βάλουν στο αρχείο την έρευνα σε βάρος του πρώην προέδρου της χώρας Κρίστιαν Βουλφ εφόσον δεχτεί να πληρώσει πρόστιμο για να κλείσει η υπόθεση. Ο Βουλφ παραιτήθηκε πέρσι από την προεδρία της Γερμανίας εν μέσω κατηγοριών ότι δεχόταν δώρα από πλούσιους φίλους του. Η έρευνα έδειξε ότι δεχόταν να διαμένει σε πολυτελή ξενοδοχεία που πλήρωνε ο κινηματογραφικός παραγωγός Ντάβιντ Γκρένεβολντ τον οποίο είχε βοηθήσει να βρει χρηματοδότες για τα έργα του.

Οι εισαγγελείς ωστόσο δεν διαθέτουν ισχυρές αποδείξεις εναντίον του Βουλφ, ο οποίος αρνείται σθεναρά τις κατηγορίες, σύμφωνα με τις ιστοσελίδες του περιοδικού Spiegel και της εφημερίδας Hannoversche Allgemeine Zeitung. Οι εισαγγελείς της Κάτω Σαξονίας που ερευνούν την υπόθεση από τον Φεβρουάριο του 2012 απέφυγαν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες των δύο μέσων ενημέρωσης που υποστηρίζουν ότι η ίδια προσφορά –δηλαδή να καταβάλει πρόστιμο– έγινε και στον Γκρένεβολτ.

Σύμφωνα με το Spiegel οι αρχές πρότειναν την Παρασκευή στον Βουλφ και τον Γκρένεβολτ να κλείσουν την υπόθεση πληρώνοντας πρόστιμο 50.000 ευρώ ο καθένας. Με βάση τη γερμανική νομοθεσία είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιοι διακανονισμοί σε υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος που δεν κρίνονται ιδιαίτερα σοβαρές. Οι δύο άνδρες θα πρέπει να αποφασίσουν μέχρι τις αρχές Απριλίου αν θα δεχτούν τους όρους της συμφωνίας η οποία θα πρέπει επίσης να επικυρωθεί από δικαστήριο.

Οι εισαγγελείς θεωρούν ύποπτη μόνο μία από τις συνολικά τρεις περιπτώσεις που ο κινηματογραφικός παραγωγός φέρεται να πλήρωσε τον λογαριασμό του φίλου του. Πρόκειται για ένα οικογενειακό ταξίδι του Βουλφ στο Μόναχο, το 2008, όταν ο Γκρένεβολτ κατέβαλε στο ξενοδοχείο 800 ευρώ. Ο πρώην πρόεδρος, που τότε ήταν πρωθυπουργος της Κάτω Σαξονίας, υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε ότι ο φίλος του είχε πληρώσει ένα μέρος του λογαριασμού –τα γεύματα και την αμοιβή της μπέιμπι σίτερ– και ότι του επέστρεψε τα χρήματα αργότερα.


σχετικα αρθρα