ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ θα συνεχίσει τις μεσολαβητικές προσπάθειες στην Αίγυπτο

Δημοσίευση 7 Αυγούστου 2013, 14:52 / Ανανεώθηκε 7 Αυγούστου 2013, 14:52
 Η ΕΕ θα συνεχίσει τις μεσολαβητικές προσπάθειες στην Αίγυπτο
Facebook Twitter Whatsapp

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει τις διπλωματικές προσπάθειες για τη διευθέτηση της πολιτικής κρίσης στην Αίγυπτο παρά την ανακοίνωση από την αιγυπτιακή προεδρία πως οι διεθνείς μεσολαβητικές προσπάθειες απέτυχαν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει τις διπλωματικές προσπάθειες για τη διευθέτηση της πολιτικής κρίσης στην Αίγυπτο παρά την ανακοίνωση από την αιγυπτιακή προεδρία πως οι διεθνείς μεσολαβητικές προσπάθειες απέτυχαν, ενώ παράλληλα έγινε γνωστό από αξιωματούχους του αεροδρομίου του Καΐρου πως ο αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Μπερνς, ο οποίος συμμετείχε στην προσπάθεια μεσολάβησης, αναχώρησε σήμερα από τη χώρα.

Στη διάρκεια της μεσολαβητικής προσπάθειάς του, ο Μπερνς είχε συνομιλίες τόσο με την κυβέρνηση όσο και με μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων, καθώς και με απεσταλμένους της ΕΕ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Κατάρ.

Ο Μάικλ Μαν, εκπρόσωπος της επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Άστον, δήλωσε πως δεν έχει λάβει γνώση της δήλωσης της αιγυπτιακής προεδρίας, αλλά πρόσθεσε πως ο απεσταλμένος της ΕΕ, ο Μπερναρντίνο Λεόν, βρίσκεται στην Αίγυπτο εδώ και αρκετές ημέρες και συμμετέχει στις μεσολαβητικές προσπάθειες.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προσπαθήσουμε να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να συμμετάσχουν στο διάλογο, ο οποίος είναι τόσο σημαντικός για την επανάληψη της δημοκρατικής μετάβασης στην Αίγυπτο. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους.

Ο ολλανδός υπουργός Εξωτερικών ήταν ο τελευταίος ξένος απεσταλμένος στο Κάιρο και επρόκειτο να έχει σήμερα συνομιλίες με τον αιγύπτιο ομόλογό του, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο και άλλους αξιωματούχους, αλλά η αποστολή του φαίνεται πως ήρθε πολύ αργά.