ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στη Βουλγαρία για τους πρόσφυγες από τη Συρία

Δημοσίευση 4 Σεπτεμβρίου 2013, 16:21 / Ανανεώθηκε 4 Σεπτεμβρίου 2013, 17:32
Συναγερμός στη Βουλγαρία για τους πρόσφυγες από τη Συρία
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι δήλωσε ότι οι Σύριοι πρόσφυγες που έχουν φθάσει στη χώρα ανέρχονται σε 3448 και χαρακτήρισε «τεράστια τραγωδία» τις εξελίξεις στη Συρία.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι δήλωσε ότι οι Σύριοι πρόσφυγες που έχουν φθάσει στη χώρα ανέρχονται σε 3448 και χαρακτήρισε «τεράστια τραγωδία» τις εξελίξεις στη Συρία.

Ο κ. Ορεσάρσκι ενημέρωσε τη Βουλή σχετικά με το ζήτημα των Σύριων προσφύγων, έπειτα από ερώτηση της αντιπολίτευσης.

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μπόικο Μπορίσοφ διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό Ορεσάρσκι, ότι «παρόλο που ζητάμε την παραίτησή σας και εκλογές, σε θέματα εθνικού συμφέροντος θα έχετε την αμέριστη συμπαράστασή μας».

Ο κ. Ορεσάρσκι αναφέρθηκε στα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού κύματος, καθώς ο αριθμός των Σύριων προσφύγων στη Βουλγαρία έχει εξαπλασιαστεί τους πρώτους οχτώ μήνες του 2013, σε σύγκριση με το 2012.

«Πρέπει να ελπίζουμε στο καλύτερο, αλλά να είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο σενάριο των εξελίξεων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

Ανέλυσε δε το «πακέτο» των 11 μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κρίση στη Συρία, που αποφάσισε το κυβερνητικό Συμβούλιο Ασφάλειας, στα τέλη Αυγούστου κι εξέφρασε τη βούληση της Σόφιας να συμβάλει ώστε να βρεθεί πολιτική λύση για τη σύρραξη στην αραβική αυτή χώρα.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός συνέστησε στους βουλευτές όλων των παρατάξεων να μην συζητούν για συμμετοχή της χώρας σε ενδεχόμενες πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία, επισημαίνοντας πως η Σόφια συνεχίζει να παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να καταρτίσει την οριστική θέση της έπειτα από σχετικό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Τσβετάν Τσβετάνοφ πρότεινε στην κυβέρνηση να αρχίσει διάλογο με την Ελλάδα και με την Τουρκία για τον συντονισμό των μέτρων απέναντι στο ενδεχόμενο δραστικής αύξησης των προσφύγων.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr