ΔΙΕΘΝΗ

Ζακ Ρογκ: «Φεύγω χωρίς νοσταλγία»

Δημοσίευση 5 Σεπτεμβρίου 2013, 09:14 / Ανανεώθηκε 5 Σεπτεμβρίου 2013, 09:14
Ζακ Ρογκ: «Φεύγω χωρίς νοσταλγία»
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, «προσέγγισε» την επερχόμενη αποχώρησή του από τον θώκο όπου βρίσκεται τα τελευταία 12 χρόνια με μια μικρή έκφραση λύπης αλλά και μια γενικά καλή αίσθηση.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, «προσέγγισε» την επερχόμενη αποχώρησή του από τον θώκο όπου βρίσκεται τα τελευταία 12 χρόνια με μια μικρή έκφραση λύπης αλλά και μια γενικά καλή αίσθηση.

«Φεύγω χωρίς νοσταλγία. Δεν ψάχνω το παρελθόν, κοιτώ τη ζωή μου από εδώ και πέρα», είπε αργά την Τετάρτη στο Μπουένος Άιρες. Εκτός αυτού, όπως είπε, θα εξακολουθήσει να συμμετέχει σε εκδηλώσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ως επίτιμο μέλος και σχεδιάζει να παρακολουθήσει τους μελλοντικούς Αγώνες.

«Δεν είναι αποχαιρετιστήριο, και δεν είναι adios, όπως λένε στα ισπανικά», υπογράμμισε.

Ο Ρογκ αναφέρθηκε στην έλλειψη ύπνου ως ένα σημαντικό αρνητικό σημείο του χρόνου που πέρασε στη θέση αυτή, μαζί με την ανάγκη να παραμένει πάντα διπλωματικός και να μην προκαλεί σύγκρουση με τα δημόσια σχόλιά του.

«Έκανα το καθήκον μου, έκανα ό, τι έπρεπε να κάνω. Εάν έχει ωφεληθεί η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, είμαι χαρούμενος, αλλά μην με κοιτάτε σαν ιατρικό θαύμα», τόνισε.

«Άρεσα; Όχι πάντα. Ήταν συναρπαστικό; Σίγουρα», συμπλήρωσε ο Ρογκ που αρνήθηκε να σχολιάσει τις πιθανότητες που έχουν να φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, το Τόκιο, η Κωνσταντινούπολη ή η Μαδρίτη.